keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Patakakkonen

Eilisillan päätteeksi tiskejä tiskaillessa totesin, että pesen taas ihan samat astiat kuin edellispäivänä, sitä edellisenä ja sitä edellisenä... Siihen nähden, että keittön kaapit ovat täynnä kaikenlaista rompetta, ihminen käyttää liikuttavan paljon samoja kamoja ruokaa laittaessaan ja ruokaa syödessään.

Joten, tässä se tulee, Lahden takana -kotikeittiön "näillä mennään" -lista, eli keittiötarvikkeet, jotka ovat meillä koko ajan käytössä tai muuten vain tärkeät. Koettakaa pysyä nahoissanne, sillä ilman tätä tietoahan ette olisikaan pystyneet elämään. Ei mitään hajua, miksi nyt tällaistakin listaan, mutta menköön.

- Kunnollinen paistinpannu. Tämän pesen vähintään kerran päivässä, usein kaksikin.
- Lasiset Pyrexin vuoat. Koko ajan käytössä.
- Erilaiset leikkuulaudat, pienet, suuret, muoviset, puiset. Mieheni on leikkuulautafriikki ja se on tarttunut vähän minuunkin.
- Ikean teräksinen suuri salaattilävikkö. Vehje on koko ajan käytössä = tiskipöydällä kuivumassa. Ihmiset, olisiko sellainen salaatinkuivatuslinko kätevä?
- T:n joskus vuosia sitten korruptiolahjaksi saama valurautainen, todella järeä ja laadukas mortteli. Yrityslahjojen aatelia. Tätähän ei tietty päivittäin tiskata.
- Puiset salaattiottimet.
- Veitset, pienet ja suuret. Hyviä veitsiä ei voi olla liikaa.
- Wasser Maxx -vissyvesikone. Mies eritoten tykkää porevedestä. Vuosikausia sitä kaupasta kannettiin, kunnes tajusimme, että vanhoja kunnon 1980-luvun henkisiä vissykoneita on edelleen markkinoilla. Vuoden verran on hiilihapotusvehje ollut keittiössä ja sitä käytetään lukuisia kertoja päivässä. Hiilihappopanoksia saa mukavasti kierrätettyä ja täytettyä uudestaan.
- Bodumin kahvi- ja teekannu. Loistovehkeitä.

Arvon lukijat, mitkä ovat teidän keittiönne pakolliset osat?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikro?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on päivittäin käytössä myös TOMAATINKANNANPOISTAJA, paras crazy household item ikinä. Olen saanut sen Hesan-tuliaisina mieheltä joskus ammoin ja se on paras vehje juuri siihen, mihin se on tarkoitettu. Se, että saan tomaatista kannan pois helposti, on parantanut meitsin elämänlaatua huomattavasti!!

Muuten, virolainen ystäväni totesi, että suomalaiset ORTHEXin kauhat (ei soppa- malliset vaan ne tavalliset) on parhaita ikinä, mutta ainakaan Tartosta niitä ei ilmeisesti saa. Se onkin mun seuraava tuliaisidea, kun häntä tavataan.

Väikis

jonka kaapissa on nyt t-seen...

Anonyymi kirjoitti...

Pitää ehkä ottaa kiinni tuosta hiilihapottajasta. On ollut mielessä, koska tykkään lämpimästä vissystä ja pullojen kaupasta kantaminen on sekä hankalaa että epäekologista ja-nomista.

Mun tärkeimmät kyökkihärpättimet ovat: iso teräskattila, kahden litran teräskasari, pieni ja hyvä paistinpannu (korvasi aiemmin ahkerassa käytössä olleen blinipannun), leivänpaahdin, hiomakivi (veisten terotukseen), maidonvaahdotin, "Pariisin" Indiskasta ostettu iso ja kevyt maitokahvikuppi, Teema-sarjan leipälautaset ja 1,5 litran mehukannu.

Näitä olen käyttänyt ehkä yhdesti:veivattava pastakone, sähköinen veitsenteroitin, tehosekotin, hedelmämehujen tuorepuristin ja kaunis ja tosi hieno sitruspuserrin.

M, Tku

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeimmät jäivät pois! Ehdottomasti päivittäin ovat käytössä Iittalan superhyvät suola- ja pippurimyllyt.

M, Tku

S kirjoitti...

Mikro on kyllä hyvä. Eipä sitä ilman oikein osaisi enää olla.

Väikis, johan on vehje! Enpä ole tuollaisesta kuullut, mutta hienoa, jos toimii.

Hmm, onkohan nuo meidän hyvät peruskauhat Orthexeja, voivat olla. Hyviä ovat joka tapauksessa. Tykkään itsekin ottaa soppaa enemmän sellaisella ison lusikan mallisella astalolla. Varsinaisella soppakauhalla loiskutan aina ruokaa pöydälle.

Muista kertoa sienen elämänkaaresta!

M, suosittelemme lämpimästi vissykonetta. Kyllähän se pienen nurkan keittiön pöytätilasta ottaa, mutta niinpä vievät tilaa kaupan pullotkin.

Hiomakivi tarttis meilläkin olla, nyt on sellainen puikko.

Käytätkö oikeasti maidonvaahdotinta? Minulle se on aina kuulostanut juuri siltä vehkeeltä, joka jää kaappiin lojumaan.

Meillä muuten lojuvat ilman käyttöä mm. sähköinen kahvimylly ja kelmutuskone.

Mari kirjoitti...

Vissykone hankittu, suorastaan käveli vastaan marketissa. Marssin määrätietoisesti kohti vissykoneosastoa, niin eikö siellä ollut esittely ja kone halvennuksessa. Pidin sitä merkkinä jumalilta ja ostin. ;) Odotan testausta ja erityisesti tulevaa tietoa sen käyttötiheydestä... Kyllä, ilmaisussa on sarkasmia, sillä joitakin koneita tosiaan on jäänyt nurkkiin kuleksimaan ihan melkein käyttämäti.

Joo-o. Maidonvaahdotin on käytössä joka aamu. Teen ison kupillisen cappucinoa aamuisin. Jos on kiire, teen pelkkää maitokahvia. Unohtui muuten tuosta käytetyimpien listasta espressokahvipannu, semmoinnen mutterinmuotoinen, perinteinen. Oikein hyvä vempele on hän.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän tarpeellisten härpäkkeiden listalle menevät kaikki samat kuin S:n listallakin on, paitsi että se kunnon mortteli on edelleen hakusessa (vinkkejä siitä, mistä löytyy, kaivataan). Lisäksi erittäin paljon käytettyjä ovat SALAATTILINKO (miehen mielestä talouden hauskin "kodinkone"),teho- ja sauvasekoittimet (edellinen pirtelöillle ja smoothieille NAM!, jälkimmäinen sosekeitoille) ja jonkun muun kommenteissa mainitut suola- ja pippuripallot (malli Chef'n). Mies epäilemättä haluaisi myös vissykoneen, mutta hapotetut juomat tekevät niin huonoa hampaille, että vastustan. T: T Jäkestä

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisen aamun voittaja/pelastaja on kyllä ehdottomasti Gaggian Achille espresso-capuccino kone ja Monterivan kahvimylly. Myös Bodumin pressonpannu on kovassa käytössä.

Mitä ruuan valmistukseen tulee niin Hackmanin 5l kattila, silikoninen paistinlasta, vispilä ja paistinpannu. Pizzakivi, Bamix-sauvasekoitin. Veitsiharrastusta rajoittaa pikkuväen suurehko määrä. Veitset pidetään yhdessä lapsilukitussa laatikossa ja onkin parempi etteivät ole parhaimmassa terässä. Muutaman vuoden päästä sitten.

Pippurimylly "pippu" ja Alessin parmeraanin raastin "uusto" ovat pasta-aterian klassikot.

Uunivuoat ovat myös kovassa käytössä, eniten ehkä uusin hankinta, IKEAn metallinen lasagnevuoka. Silloin kun on riittävästi aikaa lasagnen valmistamiseen, niin mikään ei voita pastakoneella itsevalmistettuja pastalevyjä.

- Muutama hyllymetrillinen keittökirjoja. En ole kovin luova ihminen joten minusta on mukava toteuttaa muiden luovuutta.

Tämä lista varmaan jatkuisi loputtomiin.

J & miehistö

S kirjoitti...

Mari, wou, todellinen "divine intervention"! Odotan mielenkiinnolla, innostutko sitä käyttämään.

Jäken T, ha, teillä on salaattilinko! Mun täytyy joskus päästä sitä testaamaan.

J, teillä ollaan jo 5 litran kattilan moodissa. Meillä pärjätään vielä kolmella, mutta eiköhän parin vuoden sisään sekin asia muutu.

Se teidän kahvihärveli onkin todella näyttävä, vähän olen kade...

Related Posts with Thumbnails