tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kaikkeen tottuu

Suomalaisen markkinointitaidon suurimpia epäonnistumisia on se, että niinkin kätevää asiaa kuin astiankuivauskaappia ei juuri Suomen ulkopuolella tunneta.

Minäkin taivastelin ensimmäiset viikot Virossa sitä, kuinka täysin järjettömästi vuokra-asuntomme keittiö on järjestetty: tiskiallas on ikkunan alla, eikä astiankuivauskaappia tietenkään ole.

Mutta mutta. Suomalaiseen jämptiin järkevyyteen ja ehdottomaan käytännöllisyyteen tottunutkin oppii näköjään joissain asioissa rentoutumaan. Nykyisin ajattelen, että astiankuivauskaappi ei ehkä olekaan välttämätön osa kotia. Suurimman osan astioistahan pesee kone ja käsin pestävät astiat kuivuvat ihan sujuvasti pöydällä olevassa kuivaustelineessä.

Kuivauskaapin paikalla oleva ikkuna on itse asiassa aivan huippuhyvä asia. Kotitöiden ohessa voi päivitellä pihan elämää ja vahtia pihalla nukkuvia tai leikkiviä lapsia.

Ettäs nyt sitten tiedätte tämänkin merkittävän asian! On tämä joka tapauksessa ulkosuomalaisuuden tuottama pieni muutos omassa ajattelussa.

3 kommenttia:

OnuKoo kirjoitti...

Joo, hieman teetti töitä selittää remppamiehille mitä haluan tiskipöydän yläpuolelle. Vastaus oli "sellist varianti üldse pole". Noh, yllätys, yllätys. Sellainen oli kuitenkin ilmaantunut keittiöön :D

Suski kirjoitti...

Kävin just siskon luona Englannissa ja siellä oli samanlainen systeemi. Minusta oli myös ihan mahtavaa tiskata siinä keittiön ikkunan edessä. =) Ja tiskit tosiaan kuivui ihan hyvin tiskipöydällä telineessä eikä ollu edes mitenkään epäsiistin näköistä.

Venäjällä ollessani näin muutamassa paikassa kuivauskaapin, mutta kaappi oli kuitenkin umpinainen alhaalta, joten mulle jäi vähän epäselväksi sen tarkoitus.

S kirjoitti...

OnuKoo, hee, onneksi sentään tekivät työtä käskettyä!

Suski, minä muistan myös jossain nähneeni pohjasta umpinaisen kuivauskaapin, joka samoin vähän hämmästytti. Ehkä siinä on jokin suurempi viisaus, jota en tajua... Mutta hauska, että joku muukin ajattelee ikkunan edessä tiskaamisesta noin!

Related Posts with Thumbnails