torstai 5. elokuuta 2010

Vinkistä vaarin

Eräs blogimme lukija oli päätynyt tänne hakusanalla rjazenka, joka siis on maitotuote, josta kirjoitin keväällä.

Ensinnäkin: onpa hassua, mitä mutkia pitkin tännekin bittihöttöön ihmisiä päätyy.

Ja toiseksi: taas saan lukijavinkin avulla kertoa teille asiasta, mistä en tiennyt mitään. Helsingissä nimittäin toimii Tallinnan marketti -niminen virolaisten tuotteiden kauppa. Aiemmin se on toiminut nimellä Eestin herkut, mutta nettisivunsa nimi on tästä vuodesta lähtien tuo. Jos siis Helsingissä astelee Kolmatta linjaa takaisin (kuulevatko kaikki Fredin äänen?), niin voi käydä ostamassa ainakin kohuke-rahkamakeisia ja muitakin virolaisjuttuja.

Nuo rahkaiset kohukkeet ovat kuulemma ulkomailla asuville virolaisille vähän sama asia kuin salmiakki ulkomailla asuville suomalaisille. Tosi hyviähän ne ovatkin. J:lläkin kaikki liike lakkaa, kun pojalle ilmoittaa, että tarjolla olisi kohuke.

Huomasin muuten maininneeni kohukkeet täällä blogissa lähes kaksi vuotta sitten. Itselleni oli hauska palata tuohon postaukseen, kun siinä kirjoitteli asioista, jotka ovat nyt myöhemmin niin kovin itsestään selviä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eestin Herkut on Itä-Pasilassa, siellä radanvarsikadun varrella. sieltä minä haen herkkuja.
Liisa

S kirjoitti...

Liisa, kiitos kommentista. Kun en tunne Helsinkiä oikeastaan yhtään, niin ymmärsinkö oikein, että on siis olemassa Eestin herkut JA Tallinnan marketti?

00410 kirjoitti...

Myyrmäessähän on myös pieni virolaisten tuotteiden kauppa Isomyyrissä jossa itse käyn ostamassa lähinnä smetanaa ja rahkapatukoita. Noita rahkapatukoita saa muuten myös Unkarista, ovat kyllä ihan paikallista tavaraa. Vähän pienempiä kuin virolaiset, ja suklaapäällyste tuntuu olevan paksumpi. Mutta ihan hyviä :)

Related Posts with Thumbnails