perjantai 12. marraskuuta 2010

Tää on niin tätä

Aina ei näissä arjen melskeissä tiedä, itkeäkö vai nauraa. Otetaan esimerkiksi äärimmäisyyslaji "kahden pikkulapsen äiti käy suihkussa".

- Äiti ottaa lapsensa mukaan ja sulkeutuu kylpyhuoneeseen ja laittaa oven lukkoon, jotta lapset eivät pääse karkaamaan sillä aikaa, kun äiti on suihkukopissa.
- Äiti nostaa kylppärin lattialta ikkunalaudalle vessaharjan, pesuaineet yms. asiat, joiden ei kuulu päätyä lapsen suuhun.
- Äiti menee suihkuun ja ehtii juuri kastella itsensä, kun havaitsee, että on unohtanut nostaa hammastahnatuubit pois esikoisen ulottuvilta. Esikoinen alkaa syödä hammastahnaa, ja vettä valuva äiti syöksyy pois suihkukopista.
- Kylppärin lattia kastuu em. episodissa melkoisesti, esikoinen istuu vesilätäkköön ja on varauduttava kaikkien vaatteiden vaihtoon.
- Äiti palaa suihkuun ja huutaa sieltä jatkuvia komentoja kopin ulkopuolelle: "Älä töni siskoa", "Älä työnnä sormia siskon suuhun", "Älä kaada vaipparoskista", "Älä paina vessanpöntön huuhtelunappia jatkuvasti". Kaikkea tätä tapahtuu kuitenkin koko ajan.
- Konttausikäinen tyhjentää vessan kaappien sisällön lattialle ja paukuttaa kaapin ovea innoissaan. Äiti toivoo, että sormet eivät jää väliin.
- Äiti katsoo, kuinka vessapaperirullia pyöritellään auki kylppärin lattialle.
- Kun äiti avaa suihkukopin oven tullakseen sieltä ulos, ovat lapset salamana kopin oven luona ja ehtivät kastella vaatteitaan lisää.
- Äiti pohtii, muistiko pestä hiuksiaan ja jos muisti, laittoiko hiuksiinsa sittenkin sampoon sijaan jalkojen kuorinta-ainetta.

Perheenlisäystä suunnittelevat: miettikää nyt vielä. Vaikka eihän näissä hommissa pääse tylsää olemaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ei ole tylsää, ei. Tässä juuri mietin, että jos lähtis vaikka puolison kanssa johonkin reissuun ilman lapsia, niin kauankohan menis, ennen kuin osais ihan oikeasti rentoutua ja nauttia vaikkapa siitä, että aamukahvin ohessa ei tarvi tarjoilla maitoa (nouse, ota muki, istu, nouse, ota maito jääkaapista, istu), muroja (nouse,ota kulho ja murot, istu, etsi lusikka), puuroa (koukistu kaksi kertaa nostamaan lattialle heitetty lusikka ja kerran pyyhkimään pudonnut puuro), leipää, juustoa (prleen juustohöylä, se on tiskikoneessa...), rättiä (nouse...), syliä, lisää maitoa, kaakaota (hae kaakaopurkki eteisestä miehen repusta, johon se on jäänyt retken jäljiltä, ota kaapista muki, kaada maito ja lämmitä se mikrossa), kinkkua, kinkkua, kinkkua, vaan saa ihan vain istua ja juoda kahvia ja syödä sämpyläänsä.

Mutta on ne vaan niin ihania.

Väikis, jonka ihanat ovat äärimmäisen ihania juuri nyt, syvässä unessa.

Anonyymi kirjoitti...

Asioita oppii rationalisoimaan kuten niin, että käy suihkussa, kun lapset nukkuvat, kello klo 1-3 välisenä aikana. Ja niin, että ajaa hiuksensa lyhyiksi kolmen millin terällä (no, tämä ei oikein sovi naisille, ellei ole Liisa Akimof), niin erillistä hiustenpesua ei tarvita. Sitten voi tehdä ns. Martta-pesun. Sikainfluenssariskin takia melkein joka kodissa on käsidesipullo. Unohtuiko suihku ja deodorantti aamulla? Ei hätää. Sipaise desinfioivaa käsidesiä kainaloihin vessassa käynnin yhteydessä, niin olet taas raikkaan tuntuinen ainakin puoli tuntia. On huomannut P.
Niin, siitä lastenhankinnasta. Itse hykertelen sillä, että kyllä se trendikkyys niistä lapsettomista pareista katoaa, kun taapero tuo arkipäivän realiteetit elämään.
Hah.

Katleena Kortesuo kirjoitti...

Aaah, muistan tuon suihkukoppiajan ja tunnen suurta sympatiaa.

Nykyään saan käydä rauhassa suihkussa, paitsi että ovi aukaistaan jatkuvasti ja sisään tulee kylmää ilmaa, kun jompikumpi lapsista kysyy "koska sä tuut pois?"

S kirjoitti...

Väikis, olet käynyt vakoilemassa meidän aamupalahetkeä :)

Tuo kyvyttömyys rauhoittumiseen on hyvin tuttu tunne. Sattui somasti, että muistaakseni päivä tämän suihkupostauksen jälkeen sain mahdollisuuden käydä suihkussa aivan rauhassa. Ja hyvä ihme, että piti itseään käskyttää peseytymään rauhallisesti! Samoin pukeutumisvaiheessa suunnilleen juoksin vaatekaapille, kun oli sellainen olo, että pitää äkkiä löytää vaatteet päälle, vaikka ei olisi yhtään tarvinnut. Todella typerää.

P, lähetä tuo vinkki Niksi-Pirkkaan! :D

Aika armoton on tuo sinun suihkuaikataulusi.

Katleena K., kiitän sympatiasta ja kiroan, että eikö sitä suihkurauhaa saa edes muutaman vuoden päästä... Järeämpiä lukkoja oveen!

Related Posts with Thumbnails