tiistai 4. tammikuuta 2011

Eurohintoja

Meiltä Virossa asuvilta kysytään varmaan kaikkein useimmin sitä, mitä erilaiset asiat täällä maksavat. Euro tuli, ja suomalaiset voivat nyt tehdä hintavertailunsa verrattoman helposti.

Suomalaisena Virossa -blogissa ehdittiin jo listata peruselintarvikkeiden eurohintoja, ja annanpa minäkin näytiksi muutaman hinnan. Listani ei ole läheskään niin kattava kuin em. blogissa, mutta näitähän voidaan lisätä myöhemmin, jos kiinnostaa.

J:n työntämässä pienessä ostoskärryssä tämänpäiväisellä kauppareissullamme oli aika tavallisia ostoksia. Hinnat ovat Rimi-ketjun liikkeestä, joka on tavallinen, suomalaista K-marketia muistuttava kauppa.

- Banaani 1,34 e / kg
- Kilo kiivejä korissa 1,35 e
- Parsakaali 3,75 e / kg
- Viipaloitu sekaleipä paperipussissa 1,05 e / kg
- Kallen mätitahna -tuubi 2,17 e
- Broilerin maustamaton rintafilee 5,75 e / kg
- 525 g naudan jauhelihaa 2,68 e
- WC-ankka puhdistusaine 1,85 e
- 200 kpl vanutikkuja 42 senttiä
- 50 kpl tuikkukynttilöitä 2,55 e

Kävin myös apteekissa, josta ostin Eucerin-sarjan perusvoidetta 400 ml:n pumppupullon. Sen hinta oli 17,96 euroa, mikä kuulostaa paljolta. Mikähän lienee hinta Suomessa noilla apteekin perusrasvoilla?

Kauppareissulla vein pullonpalautukseen jätesäkillisen pulloja ja tulin taas toteamaan, että pullojen keräämisellä ei tässä maassa kovin suurta tiliä tekisi. Jättisäkillisestä pulloja ja tölkkejä sain 2,68 euroa. Positiivista asiassa oli se, että palautuskone toimi koko palautusoperaation ajan!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myös lahden tällä puolen kaikki itsensä hoitoon liittyvä maksaa maltaita. Ja vähän päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Me veimme kaksi muovipussillista pulloja kauppaan. Pantinpalautusta tuli 13 euroa.
Nyt, kun hinnat on selvitetty, niin mikä mahtaa olla virolaisten palkkataso verrattuna Suomeen. Eli onko Viro virolaisille halpa vai kallis maa? Kysyy P.

Anonyymi kirjoitti...

Ilman kela-korvausta apteekkivoiteiden isojen pullojen hinta on samaa luokkaa täälläkin puolella lahtea.

T: S Espoosta

S kirjoitti...

Anonyymi ja S, niin se taitaa olla. Kyllä täälläkin saa vaikkapa kosmetiikasta maksaa melkoisesti, jos ostokset tekee Kaubamajassa, mutta jos malttaa hakea perusrasvansa ja kynsilakanpoistoaineensa vähän muualta, niin hinnat ovat varsin maltilliset.

P, 13 euroa, kiesus! Mutta ihan totta, kaikki on suhteessa yleiseen hintatasoon tietysti ja juuri tähän hätään en nyt saa kaivettua oikeita lukemia. Virolaisen keskipalkkahan on edelleen muistaakseni 800 euron kieppeillä kuussa.

Related Posts with Thumbnails