keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Polkupyöräilyä kirjakaupassaKaikki pienten lasten vanhemmat sen tietävät: lähdet lasten kanssa kahvilaan, toivot saavasi istua hetken rauhassa, mutta tenava lähtee juoksemaan ympäri maisemaa kuin viitapiru. Siinä tilanteessa toivoisi, että kahvilassa olisi jokin paikka, jossa lapsesta saisi purettua turhat höyryt pois.

Kauppakeskus Rocca al Maressa olevasta Rahva Raamat -kirjakaupan kahvilasta saattoi löytyä tähän ratkaisu. Kahvilassa on kaksi kuvan mukaista pientä polkupyörää, jotka ovat ikään kuin kuntopyörät. Polkea saa vimmatusti, mutta karkuun ei pääse. Nerokasta!

Minulla ei ollut lapsia tällä kertaa mukana eikä sattunut kaupassa olemaan muitakaan pieniä, mutta uskoisin laitteelle olevan kysyntää.

Lisäksi täällä on mukavat pehmeät nojatuolit, joista käsin on hyvä hoitaa työasioita (ja, krhm, blogata...).

Nyt lähden metsästämään lehtihyllystä uusimman übertrendikkään pönötys- ja patsastelulehti Monoclen numeron, jossa on erillinen Suomi-liite. Monocle on lehti, jota lukiessa melkein kädet palelevat, kun lehti on niin viileä. Kehun lehteä silti, sillä sitä lukiessa tuntee pääsevänsä maailmanympärimatkalle ja jutut ovat yleensä tosi hyviä. Pitää vain olla välittämättä siitä, että mitään tuotetta, jota lehden sivuilla mainostetaan, ei taatusti saa alle kolmenumeroisilla hinnoilla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täältä Turusta lähti yksi kappale Monoclen Suomi-liitettä Liechtensteiniin. Mielestäni liitteen tyyli oli varsin positiivinen muttei kuitenkaan yltiökaunisteleva. Mukaan liitteeseen on päässyt myös turkulainen lifestylestore.

S kirjoitti...

Voi hö, tuolla Rahva Raamatun kaupassa ei ollutkaan Monokkelia myytävänä. Täytyy hakea jostakin muualta.

Monoclella on kummalliset sympatiat Suomea kohtaan, tosi usein siellä Suomesta kirjoitetaan. Kiva, jos liitekin on asiallinen, ja sitä myöten L-steiniin meni jotakin muuta luettavaa kuin ainaisia poro-, järvi- ja joulupukkikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Monoclen kanadalais-virolainen päätoimittaja mainitsi (ehkä Hesarin) haastattelussa, että jo hänen lapsuudenkodissaan kaikki lasit ja lautaset olivat suomalaista tekoa. En tiedä, oliko/onko virolaissyntyinen äiti missä vaiheessa Virosta lähtenyt tms. Sen sijaan muistan jostain aiemmasta haastattelusta, että päätoimittaja Brûlen kumppani on ruotsalainen ja heillä on jonkin sortin kesäasunto (varmaan aika vaatimaton) Tukholman liepeillä. Ehkä tästäkin tämä Pohjola-suuntautuneisuus.

S kirjoitti...

Anonyymi, no just, näinhän se olikin! Muistelin joskus kuulleeni, että tyypillä on jokin virolaisyhteys, mutta en muistanut, mikä. Siihen nähden vähän ihmettelen, että en ole nähnyt Monoclessa kertaakaan mitään Virosta, Suomesta sitten senkin edestä.

Voin vain kuvitella sen kesäasunnon...

Related Posts with Thumbnails