torstai 27. tammikuuta 2011

Kauniita asioita

Tallinnassa on minusta todella paljon erilaisia virolaista käsityötä myyviä liikkeitä. En tiedä, kiinnitänkö asiaan vain eri tavalla huomiota kuin Suomessa, mutta en muista Suomessa nähneeni niin paljon kauppoja, joissa on kaupan paikallisten tekijöiden neule-, puu-, keramiikka-, huopa-, lasi- yms. töitä.

Olen käynyt näissä liikkeissä aika paljon ja huomannut, että samojen tekijöiden tuotteet niissä pyörivät. Se on tietysti aivan ymmärrettävää, eihän pienessä maassa koko ajan riitä uusia tekijöitä loihtimaan jatkuvasti uutta ja järisyttävää. Eikä kyllä tarvitsekaan, sillä nykyinenkin valikoima on yltäkylläinen.

Silti on hauska poiketa liikkeeseen, jossa ei ole vielä käynyt ja huomata, että taas löytyi itselle uusia tekijöitä, joilla on kaupan tosi hienoja juttuja. Tällainen kävelyreitin varrelle osunut liike on osoitteessa Narva maantee 14 oleva Loomekombinaat. Liike on iso, valikoimaa paljon ja sijainti tosiaan aivan keskustan tuntumassa, alle kymmenen minuutin kävelyn päässä Viru-keskuksesta Piritaa kohti.

Tuolla nettisivuilla olevassa kuvagalleriassa on mielestäni esillä aika toisenlaisia tuotteita kuin mitä kaupassa käyntihetkelläni oli. Tykkäsin kaupasta siksi, että kaikki tavara ei ollut sellaista ilmeisen etnoa tyyliin "tässä on nyt meillä tätä kansallispukuraitaa joka kupin kyljessä ja huovutettukin on". Huopa- ja puumeininkiä vastaan minulla ei todellakaan ole mitään, mutta on kiva huomata, että "paikallinen käsityö" voi tarkoittaa aika nuorekkaitakin juttuja.

Itse ihastelin kivoja keramiikkakippoja, ja meinasin jo ostaa uuden kahvimukin hajottamani suosikkimuki tilalle. Sen sijaan sorruin (ehdottomasti liian överiin, mutta silti vastustamattomaan) rannerenkaaseen, jonka valmistaja on Misu-niminen virolaisten käsityöläisten yhteisö. Kannattaa vilkaista Misun nettisivu ja -kauppa, jos haikailee taatusti ainutlaatuisia koruja, vaatteita ja sisustusjuttuja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yle Teema lähetti Ylen 60-luvulla tehtyjä lyhyitä dokumentteja Tallinnasta. Mielenkiintoisia. Varsinkin, kun ohjelmassa perusteltiin, miksi ne betonilähiöt aikoinaan rakennettiin ja mitä niistä piti tulla. Mielenkiinnolla katseli P.

S kirjoitti...

Jos joku tietää, ovatko tuollaiset korealaiset kommentaattorit spammia, niin vinkatkoon. Minä en lähde linkkiä klikkaamaan.

P, voi Teema, lehdistä voin lukea, että sieltä tulee kaikkea vänkää, mutta eipä ne täällä näy. Dokkarissa kerrottiin betonilähiöiden tulevaisuudesta varmaan uljaita suunnitelmia!

Lauri kirjoitti...

Tavaliselt on need mingid spämmirobotid, kes puistavad kõik blogid üle oma Viagra reklaami ja peenisepikenduste pakkumisega. Deliidi julmalt maha, selle taga pole niikuinii inimene...

S kirjoitti...

Lauri, arvatavasti ongi täpselt nii. "Kommenteerija" nimes on sõna Superstar. Mõtlesin, et äkki olen kunagi kirjutanud blogis midagi Tallink Superstarist ja selle järgi on robot loonud oma kasutajanime. Ei tea, ega vahet polegi.

Related Posts with Thumbnails