torstai 27. tammikuuta 2011

Turha kuolema

Olipas tänään kamala uutinen Postimees-lehdessä onnettomuudesta, joka oli niin turha, niin turha.

Pärnussa oli eilen kuollut 1988 syntynyt nainen pudottuaan kannettomaan kaivoon. Kaivo oli joutomaalla lähellä Tervis-kylpylää. Pärnu Vesi -yhtiön edustajan mukaan kanneton kaivo ei kuulu heille. Tervis-kylpylän edustajan mukaan kaivo taas on heidän kiinteistönsä rajojen ulkopuolella. Kukaan ei siis ota onnettomuudesta vastuuta.

Raivostuttavaa oli sekin, että Pärnu Postimees -lehti oli elokuussa julkaissut avoimesta kaivosta kuvan, mutta eipä sekään ollut herättänyt ketään tekemään asialle mitään. Nyt kaivo sitten lopulta korjataan, mutta vahinko on jo tapahtunut.

En ole Suomessa koskaan elämässäni ollut peloissani siitä, että jossain voisi olla kanneton kaivo, mutta Virossa tätä asiaa on täytynyt oikeasti välillä miettiä. Tyhjillä tonteilla ja ruohikkoisilla joutomailla voi olla mitä tahansa.

Ehkä tämä uutinen kirpaisi senkin takia tavallista enemmän, että meidän koiravainaamme I putosi loppuvuodesta 2008 täällä tyhjällä naapuritontilla kannettomaan kaivoon. Sieltä karvainen kaveri saatiin vielä hengissä pois, mutta vähän myöhemmin tulivat lemmikin päivät päätökseen.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails