keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Linja-autossa on tunnelmaa

Arjen suuret mysteerit jatkuvat. Vähän aikaa sitten ihmettelin mummojen kuumankestävyyttä karvahatuissaan.

Toinen minua jatkuvasti kummastuttava asia on se, miksi virolaiset haluavat aina seisoa bussissa matkatessaan, vaikka istumapaikkojakin olisi tarjolla. En käsitä! Bussissa seisominen on ärsyttävää huojumista, omalla tavallaan vaarallistakin ja silti ihmiset eivät halua mennä penkkiin, vaikka sellainen tarjolla olisi. Onko jengillä sellainen olo, että seisaallaan ollen he pääsevät jotenkin nopeammin ja sujuvammin bussista pois? Eikö virolainen(-kaan) halua istua tuntemattoman vieressä, jos vaikka joutuisi vaihtamaan sanan vieraan kanssa?

Terveisin
aina vain ihmeteltävän aihetta tästä maasta löytävä suomalaisporo

6 kommenttia:

elle s'ennuie kirjoitti...

En tiedä, koska itse tykkään istua, jos paikkoja on tarjolla. Mutta kun seison, sitten siksi, että matkaa on vain parin pysäkin verran enkä ole erityisen väsynyt/ei ole isoja kasseja kannettavana.

Suski kirjoitti...

Nyt kun itse olen joutunut paljon matkustamaan bussilla sattuneesta syystä (juttu blogissa) niin voin kertoa oman versioni.

Mulla on aina ollut matkapahoinvointia kaikkialla muualla paitsi ei kuskin paikalla. Istuessa se pahoinvointi vielä korostuu, joten siksi minä ainakin seison, vaikka koko bussi ois tyhjä. =)

Anonyymi kirjoitti...

En matkusta juuri koskaan julkisilla, mutta silloin, kun olen esim istunut koko päivän paikoillani, sitä seisoo ihan mielellään. Monesti syön lounaankin seisaaltaan samasta syystä.

puhkula kirjoitti...

Viimeksi ollessamme Virossa kuljimme pulkalla paikasta toiseen, mikä oiva kulkupeli se olikaan. Mietin miksi emme käytä Suomessa sitä....kunnes muistin täällä hiekoitetaan kaikki paikat.
Käy kurkkaamassa lomakotoutumistamme Pärnunlahden rannalle!

S kirjoitti...

elle s'ennuie, Suski ja ferrugo, okei, hyväksyn seisomisperustelunne :)

Kumma homma muuten tuo ihmisten matkapahoinvointi. Minulla se iskee pahiten juuri seisoessa, kun huojuu ja heiluu.

Suski, olen sutannut jonnekin blogiosoitteesi, voisit laittaa sen jossakinv välissä johonkin kommenttiin. Voisin sitten laittaa sen tuonne linkkilistaanne, niin muutkin Viron elosta kiinnostuneet voivat sinne löytää.

Puhkula, taisi tulla sama kommentti kahteen eri paikkaan, vastasin jo toisaalla :)

Suski kirjoitti...

No niin, nyt on linkki. =)

Related Posts with Thumbnails