maanantai 9. toukokuuta 2011

San Jose Flea Market

Koska olen suuri torien ja markkinoiden ystävä, osui jo melko pian tänne muuton jälkeen jossakin matkaoppaassa silmään ilmoitus San Josessa pidettävistä suurista markkinoista. San Jose Flea Market on ollut olemassa jo 50 vuotta ja kasvanut sinä aikana aivan järisyttävän suureksi myyntialueeksi.

Sunnuntaina ajoimme tätä ihmettä katsomaan, ja leuka loksahti jo parkkialueelle tullessa. Parkkipaikkaa oli yhden maalaiskylän verran.

Torialueella kiertelimme parisen tuntia ja nähtävää jäi vielä vaikka kuinka. Kysessä ei ole nimestään huolimatta pelkkä kirpputori, vaan myytävänä on ihan kaikkea, rintaliiveistä henkilöautoihin. Lapsille oli pieni tivolin tapainen ja poniratsastusta.

Totesin, että torilla oli tunnelma vähän sama kuin Tallinnan Keskustorilla. Maan pääkieltä, englantia, ei juuri kuullut, vaan ylivoimaisesti suurin osa myyjistä ja ostajista oli espanjankielisiä. Tallinnan Keskustorilla puolestaan asioi paljon venäjänkielisiä. San Josen torin sekalainen myyntivalikoima ihan kaikkea toi samaten mieleen tutun Keskustorin. Tämä tori oli vain hillittömän paljon suurempi.

Alla kokoelma kuvia paikan päältä.

 


Bootseja oli kaikissa väreissä ja tyyleissä. Ihan mielettömiä!

 


Eräällä kojulla oli trooppisista hedelmistä tehty mainioita valmiita hedelmäsekoituksia.

 


Naisten alusvaatevalikoimat olivat laajat...

 


Nämä lippalakit olivat ehkä mauttomim... ei kun näyttävimmät ikinä. Santa Maria!

 


Virolainen kaverimme bongasi lippalakeista heti Viron kolme vaakunaleijonaa. Voi tietysti olla, että näillä oli jokin muu merkitys.

 


Tuotteiden lisäksi torilla oli myynnissä myös palveluja. Hierottavaksi pääsi ihan luonnikkaasti avoimessa teltassa kaiken kansan edessä. Toimisikohan moinen Suomessa tai Virossa? Vasemmassa reunassa oleva musta-asuinen hieroja muuten asetteli asiakkaansa niskaan jotain siteitä tai laastareita. Ei kai vain täälläkin käytetä sinappilaastareita?

 


 


Hedelmätiskit olivat tietysti ihan omaa luokkaansa. Suunnilleen kaikista hedelmistä oli aina tarjolla maistiaispaloja ja näiden palojen päälle oli ripoteltu chilijauhetta. Tietääkö joku syytä, miksi chiliä päällä oli? Haittaa siitä ei ollut, vaan esimerkiksi mangopala, jonka päällä oli hitunen chiliä, oli aika ainutlaatuinen makuyhdistelmä.

 


Harvemmin sitä näkee kuljetusliinoilla kokoon kursittua asuntoautoa. Tällä on taidettu tehdä reissu jo toinenkin.

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails