torstai 14. heinäkuuta 2011

Kaktuksenpiikistä asiaa

Leveitä ja litteitä "lehtiä" kasvavat isot kaktukset ovat olleet minulle tuttuja lähinnä telkkarisarjoista ja Autot-elokuvasta, mutta täällä niitä näkee kasvavan ihmisten pihoissa ihan vain tavallisena viherkasvina.

Tänään kärrytellessäni K:ta päiväunille hihittelin erään pihamaan vieressä, kun siellä oli talon väki tuikannut kaktuksenlehtiä pistokkaan tapaan multaan pystyyn pitkin tontin rajaa. Tulee nimittäin vähän jykevämpi pihaa kiertävä aita, sano! En haluaisi olla se rosvo, joka joskus jää jumiin housuistaan kyseiseen pensasaitaan.

Meksikolaisten suosimassa Mi Pueblo -ruokakaupassa olen aina ihmetellyt vihannestiskillä myytävänä olevia samannäköisen kaktuksen lehtiä. Mitähän niistä tehdään? Kaupan on usein myös valmiiksi pieniksi paloiksi kuutioituja kaktuksenlehtiä. Minusta näyttää, että niistä on piikit nypitty pois, mutta silti - mitenköhän kaktusta valmistetaan ruuaksi?

3 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

http://www.salmiyuck.com/

Näin ne jenkit arvostaa suomalaista herkkua. :o)

S kirjoitti...

Kiitos linkistä, mahtava sivusto! :D

Tietysti nyt heräsi hirveä salmiakin himo...

Sussu kirjoitti...

Nopales! Ei ole kaktus minusta kovin hyvää. Kitkerän sorttista. Söin joskus lihakastiketta jossa niitä oli. http://en.wikipedia.org/wiki/Nopal

Minulla oli huvittava kokemus Meksikossa, kun autoilimme autiomaassa, jossa kaktuksia oli kaikkialla, ja minä päivittelin että maisema on ihan kuin sarjakuvasta. Ja sitten vastaan tuli aidattu nopal-pelto, ja meinasi järki loppua ihan kokonaan kesken että miksi hitossa osa noista kaktuksista on pantu aidan sisään? Karkailevatko ne?

Related Posts with Thumbnails