maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mustat vuonot

Takana on mitä mukavin viikonloppu levollisesti perheen kesken, mutta samalla on ollut hyvin raskasmielinen olo.

Pahuuden määrä jaksaa aina yllättää.

Olen lukenut loputtomasti uutisia ja varmistanut, että läheisillä ihmisillä Norjassa on kaikki hyvin.

Sen lisäksi olen vain toivonut, että hirvittävien julmuuksien tekijä todettaisiin tutkimuksissa umpihulluksi, joka ei tajua teoistaan mitään. Se helpottaisi edes vähän.

Mutta luultavasti toivon turhaan, sillä Breivik taitaa olla vain paha. Käsittämättömän paha. Ja se on oksettavan pelottavaa. Hulluille voi ehkä tehdä jotain, mutta pahoille vähemmän.

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Totta puhut, tuollainen pahuus on todella pelottavaa ja panee miettimään, että mistä se kumpuaa.
Entä mitä sille Breivikille tehdään, jos ei ole hullu ei kai sitä voida laittaa pakkohoitoon. Ja vapautuuko se parinkymmenen vuoden jälkeen-ei ole vielä vanha.
Onko tämä yhteiskunta sairas, ja oireilee näin?
Menipä synkäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin täällä ristiriitaista: vietin intensiivisen pitkän harrastusviikonlopun, johon alkoi sitten vähitellen tihkua tietoja Norjasta.

Viimeisimmän lukemani arvion mukaan (verkko-HS / Hannu Lauerma) tekijä ei ollut mielisairas, ts. ymmärsi täysin mitä oli tekemässä.

Jaksamista sinne,
R A2

Tiina Linkama kirjoitti...

Täälläkin on mieli maassa ja ahdistusta ajatuksissa Norjan tapahtumien vuoksi.

Olen miettinyt, että mitä sanoisin tälle B:lle, jonka nimeä en edes halua kirjoittaa, jos minulla olisi mahdollisuus suoraan hänelle jotain sanoa.

"Olet hullu!" "Olet sairas!" "Vihaan sinua" eivät luultavasti saisi B:ssä kuin ivallisen hymyn aikaiseksi.

Viimeisin lause, joka on pyörähtänyt mielessäni on: "Sinä olit tasan yhden päivän Englannin suurimman iltapäivälehden pääuutinen. Seuraavana päivänä ykkösuutiseksi nousi erään nuoren huumehörhöisen, tatuoidun sekoboltsin 27-vuotiaan laulajattaren kuolema Pohjois-Lontoossa. Että se siitä sinun kuolemattomasta kuuluisuudestasi. Huomenna sinun naamaasi kääritään fish and chipsit. Että sen verran maailmaa sinä muutit. Vitu**aako?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei tekijä ilmeisesti ole lääketieteellisessä mielessä syyntakeeton. Mutta hullu hän silti on ja vieläpä parantumattomasti, koska luonnehäiriötä ei voi lääkkeillä parantaa.
Täysin pöyristynyt T-täti Turusta

S kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja ajatuksista, ei minulla ole niihin lisättävää. Toivotaan vain, että tappaja saa vähintään sen mitä ansaitsee ja että hänen ajatuksillaan ja toimintatavoillaan ei ole kannattajia.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatuksillaan tuntuu olevan ikävä kyllä paljonkin kannattajais. Suomessa nämä käyttävät itsestään hienoa nimitystä "maahanmuuttokriitikko". Kamala ajatus, mutta lienee syytä varautua siihen, että on vain ajan kysymys koska jotain tämän tapaista tapahtuu Suomessakin.

S kirjoitti...

Haluaisin uskoa, että noin äärimmäisellä tavalla B:llä ei ole kannattajia. Minäkin olen jonkinlainen maahanmuuttokriitikko (hah, ja vielä itsekin maahanmuuttaja...), mutta kieltäydyn jyrkästi mistään yhteisestä ajatusmaailmasta B:n kanssa.

Sekopäitä löytyy maasta kuin maasta. Toivoa sopii, että sen kummemmin Suomessa kuin missään muuallakaan ei vastaavaa enää tapahtuisi.

Anonyymi kirjoitti...

Noin radikaaleja ei luultavasti (toivottavasti) ole kovin suuria määriä, mutta nettikirjoituksissa he ovat niitä kaikkein aktiivisimpia, mikä usuttaa jonkun B:n tapaisen, heikkomielisen, kritiikittömästi nettiä lukevan uskomaan, että heitä oikeasti on paaaljon enemmän. Ja silloin käy juuri noin. Joku heikosta itsetunnosta kärsivä unelmoi mitenkä hänestä tulee "sotasankari" jos hän tappaa "syyllisiä".

Related Posts with Thumbnails