maanantai 31. lokakuuta 2011

Hirmuista Halloweenia!

Amerikkalaisten vuodenkierron yksi suurimmista juhlapäivistä, halloween, on tänään.

Meillä on koti koristeltu halloween-valosarjalla, on isoja ja pieniä kurpitsoja, oransseja ilmapalloja ja äsken levitin lounaalle hämähäkinseittikuvioisen pöytäliinan. Lapset söivät oranssin vihannessoppansa (ruokavalinta oli kyllä sattuma) kurpitsakuvioisilta lautasilta. Kaikki irti!

Meidän valmistautumisemme ja koristelumme on kuitenkin hyvin, hyvin pientä, kun näkee, mitä joissakin kodeissa tapahtuu. Talojen pihamaille on askarreltu kokonaisia vampyyri-hautausmaita, pensaat peitetty teko-hämähäkinseitillä ja ikkunat pimennetty synkillä verkkokuvioinneilla.

Halloweenin juhlinnassa tuntuu karkeasti jaotellen olevan kaksi ääripäätä: joko vedetään vampyyri-kuolema-synkkyys-teema oikein härskisti pitkäksi tai sitten pysytellään enemmän lapsenmielisissä oranssin sävyissä ja söpöstellään keijuikais-naamiaispuvuissa.

Me emme viikonlopun aikana käyneet missään isossa kaupungissa aistimassa juhlatunnelmaa, mutta T. sattui olemaan San Franciscossa viime vuonna halloween-viikonloppuna. Sitä muistellessa mies on monesti pyöritellyt päätään ja todennut, että juuri sinä aikana ei tarvitse koskaan lapsia kaupunkiin viedä, sillä juhlatunnelma on aika, noh, vaihtoehtoista. Parempi pysytellä täällä idyllisemmissä pikkukaupungeissa, jossa muovivampyyri on roiseinta, mitä voi vastaan tulla.

Meillä on ohjelmassa tänään työpaikan halloween-juhla ja illalla vielä kaiken kruununa pihan lasten Trick or Treat -kierros naapurustossa. Hieman siis virpomisen tyyliin kuljemme naamiaisasuissa ovelta ovelle ja kiljumme karkkia tai kepposta. Kotiportaille pitää muistaa laittaa kurpitsalyhty palamaan, että pikkuhirviöt uskaltavat tulla ovelle kolkuttelemaan.

J:lle on varattu merirosvopuku ja K:lle seeprapuku, mutta J on ilmoittanut tiukasti, että hänhän ei pue ylleen mitään naamiaisjuttua. K:n yhteistyöhalukkuudesta en tiedä, se selviää päiväunien jälkeen.

Viikonloppuna kaupoissa halloween-tuotteet alkoivat jo olla varustettuja 50 %:n alennustarralla. Tilalle ovat lähes kaikkialla tulleet kiitospäivä- ja joulukoristeet. Ja pianhan onkin ystävänpäivä. Siirrymme oranssista tummanpunaisen kautta kohti vaaleanpunaista.

2 kommenttia:

Sussu kirjoitti...

Hyvää Halloweenia sinne! Minulle luvattiin tänään Berkeley Bowlissa tikkari jotka oli tarkoitettu naamiaispukuisille asiakkaille, kun selitin että olin pukeutunut "Berkeley Bowlin asiakkaaksi". Kiltisti tehty!

S kirjoitti...

Sussu, joviaali asenne heillä :) Hyvää hirmujuhlaa myös itärannalle!

Related Posts with Thumbnails