keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Veistä syvemmälle haavaan ja rivakka pyöräytys

Marraskuu lienee Suomessa ja Virossa synkeimmillään ja pimeimmillään, kun ei lunta ainakaan etelässä taida olla.


Paljon on mätää Kalifornian maalla, mutta marraskuun pimeys-angstia ei täällä tarvitse kokea. Tavallisesti niin tuskainen kuukausi menee aivan huomaamatta.


Täkäläinen marraskuu on suomalaiselle itse asiassa todella miellyttävä. Ilma on sellainen kuin on pohjolan aurinkoisina syyskuun päivinä. Aamuisin ja iltaisin on viileää ja päivällä tarkenee paitahihasillaan.

Ja luntahan ei näillä nurkilla ole. Sen sijaan ruusu kukkii edelleen, ja bougainvillea jaksaa porskuttaa, vaikka hieman se meinaa parhaasta loistostaan hyytyä.

Ihan kiva.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

Sussu kirjoitti...

Eikö ole mykistäviä, Kalifornian bougainvilleat? Minä aivan huumaannun niistä!

Ja onko sulle tullut vielä puuksi asti kasvanut pelargonia vastaan. Meinasin pyörtyä kun näin ensi kerran. Ei se siis iso puu ole, mutta selvästi enemmän puumainen kuin puska. Pelargoniat rehottavat täällä aivan huikealla tavalla.

S kirjoitti...

No kyllä ovat hienoja! Niitä on niin paljon ja ne vain tuntuvat kukkivan koko ajan ja joka paikassa.

Jep, jätti-pelakuita on nähty. Itse asiassa tämän postauksen bougainvillean vieressä kasvaa sellainen miehen korkuinen pelargoni. Ei sitä meinaa todeksi uskoa.

Sussu kirjoitti...

Tuossa ylimmäisessä kuvassa olevan kasvin nimi on Mexican Lavender, se on suosittu piha- ja reunuskasvi koska se kestää hyvin kuivuutta. Jos et sattunut tietämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ikään kuin joku yrittäisi saada meitä kademielelle :)
Aika poikkeuksellinen on tämä Turun syksy ollut kyllä tänä vuonna: on ensimmäinen adventti ja etupuolella mansikka tekee kukkaa ja mehitähti pukkaa kukkavarsia.
T-täti

S kirjoitti...

Sussu, sä luet mua kuin avointa kirjaa :) En tosiaan tietänyt, mitä ne on. Ensin olin jo kirjoittanut jotakin laventelin kukkimisesta, mutta sitten tajusin, että eihän se ole sellainen tavallinen, pienempi laventeli. Mutta samaa sarjaa kuitenkin, kiitos tiedosta!

T, voi kun saisitte pian lunta. Siellä on marraskuuta karuimmillaan.

Raisa K. kirjoitti...

Tuo laventeli on niin hieno!

S kirjoitti...

Raisa, no niin on!

Related Posts with Thumbnails