perjantai 17. helmikuuta 2012

Ärrän kierrän ympär orren

Pienen ihmisen oppimisen vaiheet ovat välillä niin kovin konkreettisia. J alkoi muutama viikko sitten maistella ärrän lausumista. Ankarasti keskittyen poika sai suustaan tärinää ulos, mutta se oli kovan ponnistelun tulos.

Asioiden pitää selvästi hautua. Pari päivää sitten J tuli aamulla omasta huoneestaan alakertaan ja toivotti siskolleen K:lle reippaasti ilman ongelmia "Hyvää huomenta, K!" K-äänteen lausuminen toki sujuu, mutta K:n nimessä on myös ärrä, jonka poika täräytti hienosti.

Minä olin kuulemastani kovin tohkeissani ja pyysin J:tä sanomaan "vaari" ja "koira" ja "kitara". Kaikki ärrät pärisivät hyvin.

Nyt poika sanookin ärrän jo melkein joka paikkaan. Kovassa juttuvauhdissa äänne ei toki aina ehdi mukaan eikä ole tarviskaan, mutta se on selvää, että uutta on nyt taas opittu.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rrreipas nuorrri mies! Hyvä hyvä!

-Väikis

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko kertoa tarkemmin raportista joka julkaistiin viimeviikolla, siinä kerrottiin että melkein joka 5. virolaislapsi elää köyhyydessä?
Omakohtaisia kokemuksia/näkemyksiä asiasta?

S kirjoitti...

Väikis, hyvin pärisee edelleen!

Anonyymi: tunnustan - en ole raporttia lukenut, joten en tiedä tarkemmin.

Koska lapsemme eivät ole vielä koulussa eivätkä käy päiväkodissa, en myöskään kohtaa kovin paljon erilaisista perheistä tulleita paikallisia lapsia (tämä on tietysti oma lukunsa: neljä vuotta kotiäitinä pitää piirit aika pieninä)

Mutta eipä tuo tutkimuksen tulos yllätä. Virolaisten keskipalkka on edelleen suunnilleen 800 euroa kuussa. Tallinnan jatkuvasti kohoavaa hintatasoa tarkastellessa tuntuu aivan pökerryttävältä, miten tässä kaupungissa kukaan voi pärjätä sellaisilla kuukausituloilla - ja varsinkin paljon pienemmillä, kyseessähän on keskitulo.

Hintataso on muualla Virossa halvempi, mutta se ei paljon helpota. 300-400 eurolla kuussa on äärettömän vaikeaa tarjota lapsille ruokaa, lämpöä ja asiallisia vaatteita.

Viron oikeuskanslerin vironkielinen tiedote tutkimuksesta on tässä linkissä: http://oiguskantsler.ee/et/lasteombudsman-koostas-ulevaate-laste-vaesusest

Tiedotteessa mainitaan, että maaliskuun 6. päivä kokoontuu jonkinlainen päättäjien ja asiantuntijoiden joukko pähkäilemään, mitä lasten olojen parantamiseksi voisi tehdä. Toivottavasti pöydän ympärillä on viisaita naisia ja miehiä.

***
Tätä kirjoittaessa aloin lukea koko köyhyysraporttia ja siellä on paljon mielenkiintoista asiaa, vaikka aihe onkin kurja. Täytyypä tehdä tästä oma postauksensa.

Related Posts with Thumbnails