torstai 10. toukokuuta 2012

Ah, ma kuolen

Säikähdin tänään silmänräpäyksen ajan ruokapöydässä.

J kakoi kurkkuaan hurjasti, teki todella dramaattisia yökkäilyjä, ulvoi ja pyki.

Poika söi tekemääni jauhelihakeittoa ja oli löytänyt suustaan mikroskooppisen kokoisen palan sipulia, mikä aiheutti tämän lähes eeppisen välikohtauksen.

Sipuli on kyllä kummallinen. Mikä ihme siinä aiheuttaa niin hirveää ahdistusta? Meillä on jokseenkin kaikissa ruuissa paljon sipulia ja olen oppinut, että se pitää hakata hyvin pieneksi. Mutta näköjään sekään ei aina riitä.

Luonnollisesti K on oppinut isoveljeltään näyttävät elkeet ja väittää inhoavansa sipulia, vaikka oikeasti on lapsi, joka on kuin tunkio - syö kaiken.

J:tä katsoessa tunnen syvää myötätuntoa ja näen silmissäni muutaman vuoden ikäisen pikku-S:n, joka pahaa oloa tuntien koettaa tyrkkiä jauhelihakastikkeesta sipulipalat lautasen reunoille (anteeksi, äiti!). Mutta jossakin kohtaa se loppui. Eiköhän sipulin aiheuttama oksennusreaktio lopu joskus myös J:ltä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äiti teki mun lapsuudessa keitot, kastikkeet ym. siten, että laittoi joukkoon halkaistun sipulin keittovaiheessa. Nappasi sitten pois ennen tarjoilua. Ruokiin tuli siis makua, mutta ei paloja. Sitten kun oltiin mun siskon kanssa päästy yli sipulin inhoamisvaiheesta, palasi äidin ruuanlaittokin "normaaliksi" :)

S kirjoitti...

Hei mahtava vinkki, kiitos! Tuota täytyy kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Itse laitan mm. paistetun jauhelihan joukkoon tätä sipulisilppua.
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Minced-White-Onion-16-oz-453-g/31137
On tosi pientä murua. Kuivattua siis. Mielestäni laadukkaan oloista, oikean sipulin makuista. Lapsille on hyvin kelvannut!
Saman merkin tuotteista käytän ruoanlaitossa myös punajuurijauhetta. Näin siksi, että suoristan kaikki mahdolliset mutkat polulla pese-kuori-pilko-keitä. (Paitsi kesällä, kun saa läheltä ja tuoretta.)
Tilaan tuolta iHerbistä muutenkin shampoota, D-vitamiinia ynnä muuta, joten helppo joskus klikata sipuliakin mukaan lähetykseen. Postikulut Suomeen (alle 2 kg paketeille) yleensä 4 dollaria, tai joskus kampanja-aikoina postitus on ilmainen.

Tuolta muuten saa isossa purkissa lanoliinia eli lampaanrasvaa, jolle olen menettänyt sydämeni - ja kuivan ihoni. Aiemmin läträsin Aqualanilla ja atopiarasvoilla, vaseliinillakin pitkään yritin. Mutta eipä enää tarvitse. Kun lanoliinia laittaa ihan muutamana iltana, vaikutus on ällistyttävä. Siloittaa pehmeiksi talven pahimminkin karheuttamat kädet, jalat ja lasten posket.

Krhm, mikäs ihmeen palopuhe tästä tuli :) Syytän kellonaikaa (yli keskiyön). Postaapa jostakin siivousaiheesta, niin ylistän vielä ihmesientä ja ruokasoodaa :)

L, A2

S kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä, täytyypä tutustua tuohon nettisivuun.

Ja lanoliinia voisin testata vaikkapa J:n ihoon, joka vaikuttaa kovasti kuivuuteen taipuvaiselta.

Hei, enkö mä jo postannut soodasta?! Ehkä olen vain suunnitellut. Olen itsekin viime aikoina kovasti lisännyt soodan käyttöä ja todennut, että siinäpä vasta nerokkaan hyvä yleispuhdistusaine.

Ja hei - kerro ihmeessä ihmesienestä! Jotakin ihmesientä tarvittaisiin pyyhkimään komeat tussipiirustukset parista tuolista...

Suski kirjoitti...

Mä en koskaan usko mitään ellen itse kokeile ja ruokasooda ja ihmesieni on tietty molemmat testattu. =) Ja ne toimii! Tallinnassa löysin ihmesientä ainoastaan Koduekstrasta, Kristiine Keskuksesta. Suomessa sitä löytyy monesta kaupasta siivoustarvikehyllystä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmesientä saa tosiaan Suomesta ainakin marketeista, omani ostin kyllä viimeksi Sinooperista.

Maalattuihin pintoihin jättää suttujäljen, koska maali kuluu siivotusta kohdasta. Mutta hyviä kokemuksia mulla on ainakin ovien, kaapinhyllyjen, ikkunankarmien, lasin ja peilin jynssäämisestä. En muunmuassa löytänyt mitään muuta keinoa, joka olisi poistanut ilmastointiteipin jäljet kokonaan. Sain sienellä myös joitakin yksittäisiä värillisiä kolhuja ja naarmuja katoamaan. Myös kuulakärkikynäpiirrokset hävisivät. Tussin jälkikin varmaan lähtisi!

Sienessä ei ole (muka) mitään pesuainetta mukana, mikä tuntuu uskomattomalta, kun puhdistusteho on niin hyvä. Mutta se materiaali on jotenkin niin hankavaa. Ei silti naarmuta yhtään. Kuin pesusieni, mutta paljon pienemmät huokoset. Mutta kuluu käytössä vallan nopeasti. Se murenee kuin pyyhekumi, varsinkin jos yhtään karkeaan pintaan hankaa. Aika kertakäyttöistä tavaraa siis. Mutta hankkimisen väärti ollut aivan ehdottomasti.

Päätän sieniraporttini tähän. :)

Related Posts with Thumbnails