sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vuosipäivä

Tajusin, että juuri tänään taitaa olla tarkalleen neljä vuotta siitä, kun muutimme koko perhe Tallinnaan.

Liekö alitajunta ohjannut minua nostalgisille reiteille, mutta vietin tenavien kanssa useamman tunnin Kadriorgin puistossa ja merenrannassa. Asuimme Viroon muuttaessamme hetken aikaa Kadriorgin suunnalla ennen nykyisille kotikonnuillemme asettumista.

Hassua, miten tietyistä risteyksistä ja talonnurkista tulee huiman tarkasti mieleen ensimmäiset viikot Virossa ja siihen aikaan liittyvät tuntemukset. Muistan hyvin, kuinka jännää oli käydä ensimmäisiä kertoja lähikaupassa ja ihmetellä kaupan valikoimaa ja korvissa kaikuvia viron ja venäjän kieliä. Samoin raitiovaunun kolina juuri Kadriorgissa tuo minulle mieleen Viron-elon alkuvaiheet.

Kadriorgissa huomasin myös, että upea Villa Mon Repos olisi myytävänä. Jospa keräisimme Lahden takana -blogin yhteiskolehdin: vain 980 000 euroa, halpaa kuin saippua! Tämän tehtyämme voimme laajentaa asuntoimperiumiamme ja ostaa Poska-kadulla olevan Sitku-taloni, josta monesti onkin ollut puhetta. Nyt sen omin silmin todistin: taloa tosiaan remontoidaan. Hurraa!

Kadriorg on mainio paikka haaveilulle, ja sieltä on mukava palata puhtoiseen lähiöömme ja todeta, että tämäkin on ihan hyvä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails