tiistai 29. heinäkuuta 2008

Tallinna uksed eli Tallinnan ovet


Ystävällämme H:lla oli pitkän aikaa seinällään juliste, jossa oli kuvia tallinnalaisten rakennusten ovista (olen jossain turistikaupassa nähnyt vastaavan ainakin Lontoon ovista). Ajatus jäi kummittelemaan mieleen ja päätin, että alanpa silloin tällöin napsia kuvia kiinnostavista ovista ja/tai portinpielistä. Painotan sanaa "kiinnostava", sillä en välttämättä hae erityisen kauniita ovia, vaan sellaisia, jotka jollakin tavalla pistävät silmään. Tosin Tallinnassa on paljon nimen omaan kauniita ovia, joten kyllä niitäkin tulee.

Ensimmäisenä esittelyyn tulee Viron oikeuskanslerin viraston ovi Toompean mäellä osoitteessa Kohtu 8. Vähän persoonaton virastohenkinen kuvasarjan avaus, mutta onhan tuo uks puukaiverruksineen ihan komea.

****

Kõige armsaim J on jäänyt vähälle huomiolle viime postauksissa. Poika porskuttaa eteenpäin yhtä hyväntuulisena kuin ennenkin. Viime aikojen saavutuksia on omien varpaiden löytäminen, joita J tutkailee välillä hyvin kiinnostuneena. Vielä varpaat eivät ole menneet suuhun, mutta eiköhän sekin aika koita. Purulelut ja helistimet ovat myös varsin kova sana. Äiti saa syödä aamiaisensa melko rauhassa, kun poika järsii sitterissä purulelua tai ravistelee äitiyspakkauksen punavalkoista helistinklassikkoa.

Ensi viikolla käymme taas Suomessa neuvolassa. Vieläkään J ei ole saanut muuta kuin äidinmaitoa ja hyvin tuntuu kasvavan. Jos neuvolan täti näyttää vihreää valoa, jatketaan maidolla edelleen, mutta kuukauden päästä pitää joka tapauksessa ryhtyä syöttämään pojalle kiinteää ruokaa.

Joko olen kaikille kertonut eräällä lääkärireissulla tapaamastani kätilöstä, jonka t-paidan teksti oli mieleenpainuva? Suuri teksti paidan rinnassa julisti "En ole gynekologi, mutta voin vilkaista". Jostakin syystä lähes kaikki miehet, joille olen paidasta kertonut, ovat todenneet haluavansa kyseisen paidan :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän poika sai äidinmaitoa 1 v 2 kk ikään asti. Neuvolan tätien mielestä poika aloitti liian myöhään kiinteän ruuan, kotimaiset viljatuotteet, perunan ja niin edespäin. Eli teki niin tai näin, niin aina tekee jonkun mielestä väärin, on huomannut P. Olis muuten varmaan kiva t-paita, mutta kehtaisko sitä ihan oikeasti miehenä käyttää...?

S kirjoitti...

Näinhän se menee. Ja huolimatta oppikirjan vastaisesta toiminnasta V mennä porskuttaa hienosti. Meillä on ollut hämmästyttävän maltilliset neuvolan tädit, mutta saapa nähdä, millaisia keskusteluja ruokailuista saadaan aikaan.

Kadehdin muuten niin paljon joskus lähettämiäsi vauvauintikuvia. J pärskii riemumielin ammeessa kastellen koko kylppärin. En ole etsinyt tallinnalaista vauvauintia, mutta en tiedä, haluanko mihinkään Kalev Span lasteenaltaasen poikaa viedäkään...

Related Posts with Thumbnails