lauantai 30. elokuuta 2008

Pysäköintipaikkahan se siinä!


Edellisessä postauksessa arvuuttelemani "pannulapun" kuviointi oli, kuten nimimerkki Väikeproua aivan oikein tiesi, liikenteeseen liittyvä. Tiehallinnon sivulta voi tarkistaa, että kyseessä on pysäköintipaikan merkki. Tai siis etäisesti sitä muistuttava...

Liikennemerkkiaskarteluinnon sain ostamastani virkkauskirjasta, jossa oli virkattuna kielletyn ajosuunnan liikennemerkki. Hilpeä idea, tuumasin minä ja painuin Tiehallinnon sivuille. Koska minulla oli sinistä ja valkoista lankaa, päädyin tuohon pysäköintimerkkiin. Mutta ajatelkaa, kuinka hienoja olisivat esimerkiksi taajama- tai raitiovaunukaista päättyy -patalaput!

T hypisteli päivällä itselleni virkkaamaani kännykkäpussia ja toivoi, josko voisin virkata hänellekin oman. Mies sai äsken oman kokosinisen nyssäkkänsä.

Käsityöhenkiseen päivään tuo harmia J:n nuha. Poika heräsi tosi tukkoisena aamulla. Päivä meni mukavasti, kun sai olla enemmän pystyasennossa, mutta jo päiväunilla oli kränää ja köhinää, kun nenä meni makuulla tukkoon. Yöksi virittelimme kirjat sängyn pääpuolen jalkojen alle. Lisäksi sängyn päätyyn laitettiin sukassa roikkumaan paloiteltua valkosipulia toivoen, että kynsilaukan tuoksu auttaisi pitämään röörit auki (ja noidat poissa). Joka tapauksessa luulen, että luvassa on ei-niin-hyvä-yö.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laita J-rukan sängynpäätyyn mielummin tavallista sipulia: sen eteeriset öljyt avaavat tukkoista rööriä. Kynsilaukka auttaa pikemminkin sisäisesti, siinä on allisiinia, joka on luonnon oma, penisilliinin kaltainen avustaja. Ja sänky tietysti pääpuolesta ylös, vaikka kirjapinot sängynjalkojen alle...

Tsemppiä potilaalle ja huoltojoukoille!

VäikeProua, joka, kuten tunnettua, on kaikkien alojen asiantuntija ja hirveän noheva ja jakelee neuvoja ja muuta tauhkaa pyytämättäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Homeopatiahan on siis täyttä hömppää, selvä se. Mutta jos meidän pojalle homeopaattinen valmiste auttaa nuhaan niin, että se menee päivässä ohi, niin se on meille ihan sama, mitä koululääketiede noista sokeripillereistä sanoo, kunhan homma toimii. Tuumii P.

Antti kirjoitti...

Meillä on yskään ja tukkoiseen nenään (sekä sieluun) auttanut Carmolis -tipat eli satakunnaksi munkin tipat.

Illalla vuoteen vieressä (tai alla) lattialla olevaan kattilaan reilu loraus tippoja ja päälle kiehuvaa vettä. Sulotuoksu saa silmät kirvelemään ja nuhan sekä yskän pois.

Toimii parhaiten pienessä huoneessa ja ovet kiinni.

Aikuisilla flunssan ensioireisiin 2 cl veden kera usein ja sisäisesti, sanoo annosteluohje mitä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt se hömppähomeopatia paransi isä P:n nuhan päivässä. Uskokoon ken tahtoo. Munkkitipatkin ovat käytössä, mutta teho ei ole sama kuin homeopaattisilla sokeripalleroilla.

S kirjoitti...

Proua: Eipä mitään, kyllä hyvistä vinkeistä vaarin otetaan. Viime yöksi hajusukkaan vaihtui sipuli. Liekö sen vai yleisen tilan kohenemisen ansiosta yö oli oikein levollinen.

P: Täälläkin hieman mietiskelevästi suhtaudutaan homeopatiaan, mutta jos tehot ovat tuollaiset kuin kerrot, niin antaa palaa vain. Täytyypäs ottaa testiin, kun niitä käsiini saan.

Antti: Jep, Carmolis on vanha hyvä tuttu ja höyryhenkoilussa mitä parhain. Lapselle en ole sitä vielä käyttänyt, mutta eiköhän senkin aika tule.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa ensin hankkia homeopatiaopas ettei kokeille vääriä aineita väärään tautiin. Meillä oli viikonloppuna päivän kestäneet nuhat, joka hävisivät homeopaattisilla valmisteilla. Tai ehkä sitten nuhat kestävät nykyään vain päivän, tiedä sitten. Miettii P.

Related Posts with Thumbnails