perjantai 29. elokuuta 2008

Tumpelon virkkaajan tunnustukset
Joskus mietin, voisinko kerrankin ottaa aivon käteen ja ajatella. Sitä olen pohdin vakavasti siksi, koska tajusin tilanneeni lankakaupasta kaksinkertaisen määrän mattolankaa tarpeeseen nähden ja koska ymmärsin, että akryylilanka ei sovi patalappuun, ellei sitten halua, että lappu sulaa kattilan kylkeen kiinni.

Joka tapauksessa näette kuvassa tämän viikon kätteni jälkeä. Pohjalla on vielä kesken oleva petrolinsininen matto, joka päätynee kylpyhuoneeseen. Kaupassa oli lankaa tuohon asti ja minulla on lisälankatilaus sisässä, mutta torvelona tilasin lankaa aivan hirvittävästi liikaa. Haluaisiko joku virkatun petrolinsinisen maton?

Maton päällä on sinivalkoinen lärpäke, josta piti tulla patalappu, mutta joka päätyi vain virkkausharjoitukseksi, koska lanka siis oli tekokuitua. Nauroin T:lle, että patalappusuorituksellani olisin saanut ala-asteen käsitöistä tuskin seiskaa enempää, sillä lapun reunat mutkittelevat kuin kylätie, enkä noita valkoisia länttejäkään saanut yhtäkään suoraan.

Mutta suuri kysymys: tajuaako joku, mitä patalappu väreineen ja kuviointeineen esittää?

Kolmantena kuvassa on erinomainen opaskirja nimeltä "Heegeldamine" eli Virkkaaminen, joka osui käsiin Kaubamajan kirjaosastolla. Totesin lyhyen selailun jälkeen, että se on tismalleen sellainen kirja, jota tässä kohtaa tarvitsen. Olen nyt jo oppinut siitä vaikka mitä. Kirjan opettavaisuuden syy lienee siinä, että se on tarkoitettu peruskoulun 4. - 9.-luokkalaisille...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lärpäkkeesi on selvästi monivalintatehtävä. Ne, jotka pystyvät, osoittavat yhtä kolmesta ruudusta. Ne, jotka haluavat kaiken tai eivät osaa päättää, osoittavat sitä isoa.

S hyvä, ymmärrän, miltä sinusta tuntuu. Minä olen nöyryyttänyt itseäni koko kesän Aaronin sinisellä ja paraikaa harjoittelen Jaakko-kultaa. E osaa sen jo.

M, Tku

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on liikennemerkki! Melkein suojatie, mutta ei kuitenkaan... Joku pysäköintimerkki? Eikös se pargimine oo siellä Tallinnassa aikas eksoottista touhua muutenkin? Yritin tiirata lappuasi vähän joka vinkkelistä ja laitoin jopa toisen silmän kiinni ja sitten toisenkin (ja huomasin, etten näe enää mitään). Valaise meitä, oi Virkkaava ystävämme! Kihisemme jännityksestä.

Proua (edaspidi Väikeproua)

Anonyymi kirjoitti...

Palaan vielä vanhoihin juttuihin: Se Huopanen-säkki-ohje oli uusimmassa Novita-lehdessä. Että jos et uskalla ihan suorilta ruveta omatoimityöhön ja itsesuunnitteluun, käypä tsekkaas vaiks Kaubamajan tai Stokkan lehtihyllyst salaa vähä vinkkii. Tai sit netist (ns. KVN!).

VäikePr

(FYTNE!)

Anonyymi kirjoitti...

Olisikos tuo ööö... kolmisilmäinen neekeri? Lakritsikaivoksessa öiseen aikaan?

S kirjoitti...

M: Tsemppiä Aaroniin! Näinkin FB-statuksestasi jotakin aiheeseen liittyvää, mutta ajattelin, että se liittyy E:een.

Kyllä tarttisi minunkin Aaroneihin uudestaan tarttua. Kymmenen vuotta tuli aikanaan soitettua, mutta aika lailla kaikki on päässyt unohtumaan.

Väikeproua: Olit oikeassa, kuten uusimmassa postauksessa jo totean. Jes, joku sentään tajusi! Mutta FYTNE, häh?

Anonyymi: Joo, se se oikeasti on. Mä vain koetan olla poliittisesti korrekti ja väittää sitä liikennemerkiksi :)

Related Posts with Thumbnails