lauantai 20. syyskuuta 2008

HapukapsashooaegSe on hapankaalisesonki ny! Tallinnan keskustorin vihannespuolelle olivat ilmestyneet hapankaali- eli hapukapsastynnyrit. Kyseisen herkun sesonki, hooaeg, on alkanut.

Tynnyreitä oli monen myyjän tiskillä ja tynnyrin reunalla oli hapankaalihaarukka, josta saattoi sormin napata maistiaisia. Minä testasin. Oli tosi pehmeän ja tuoreen makuista, ei vielä juuri lainkaan hapanta, vaan enemmänkin tuoretta, kosteaa kaaliraastetta.

Samoin tiskeillä näkyi tyrniä, sekä poimittuina marjoina että tyrnipensaan oksina. Kanttarellilaarit olivat kukkuroillaan ja muitakin sieniä jonkin verran. Perusvihanneksia, perunoita, porkkanaa, sipulia, tomaatteja yms. oli tietysti huimat määrät.

T seikkailee jatkossa kylmillä säillä Nikita-hengessä, sillä torilta tarttui mukaan komea nutriankarvainen talvihattu. Minä hieman vääntelin käsiäni ostoksesta, mutta onhan se varmasti tosi lämmin. Eipä muuta kuin ulsteri päälle ja vilkuttamaan jäykästi ohiajavalle armeijan paraatille :) Kai minunkin on kohta se lasisilmäinen kettupuuhka hankittava...

Vierailulla olleiden ganaalikaupungin vieraiden kanssa (kiitos, E, P ja S loistavasta seurasta!) matka vei torireissun jälkeen syömään azerbaidzanilaisravintola Ses-Besiin. Paikka osui täysin vahingossa silmään, mutta voimme suositella sitä lämpimästi. Tavallisen, hienostelemattoman ravintolasalin reunalla oli avoin hiiligrilli, jonka päällä paistuivat aivan erinomaisen maukkaat saslik-vartaat. Grillin johdosta ravintolassa oli melkoinen savun ja rasvan käry, joten paikka ei ehkå ole allergikon unelma. Oheisesta kuvasta voi napata Ses-Besin osoitetiedot.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails