torstai 16. lokakuuta 2008

Telakalle

Laivayhtiöitä häviää Suomen ja Viron väliltä vauhdilla. Jokunen viikko sitten pillit löi pussiin Nordic Jet Line, toissapäivänä Super Seacat, jolla vielä viime viikolla matkasin. Pikkuruinen katamaraani Linda Linekin varmaan talvikuukausiksi lopettaa liikennöintinsä, joten jäljelle jäävät Tallink, Eckerö Line ja Viking XPRS.

Tähän asti lahden ylityksessä onkin ollut suorastaan runsauden pula. Suomenlahdella on ollut kesäaikaan ruuhkaa kuin valtatiellä, kun pika-alukset ovat pärskyttäneet monta vuoroa päivässä edestakaisin. Kieltämättä välillä lähes tyhjässä aluksessa reissatessa on tullut mieleen, onko homma ihan kannattavaa. Ei näköjään ole.

No, Viroon tuleminen ei laivayhtiöiden lopettamisesta huolimatta ole ongelma. Tallinkilla, EL:lla ja Vikingillä vuoroja riittää, ja isot alukset antavat tasaista kyytiä talvimyrskyissäkin. Me tosin emme käytä Eckerötä, sillä meillä ei ole matkalla tarvista istua neljää tuntia bingossa, vaan siirtyä sujuvasti paikasta A paikkaan B.

Ehkä joskus parin vuosikymmenen päästä voi Tallinnaan karauttaa vedenalaista tunnelia pitkin, kuten Helsingin ja Tallinnan kaupunkien välisissä yhteistyösuunnitelmissa on kaiketi ihan vakavissaan pohdittu. Sepä vasta olisikin.

Jalkapallointoisille tiedoksi, että Viro teki pienen jymy-yllätyksen pelaamalla eilen MM-karsinnassa tasapelin 0 - 0 Turkkia vastaan. Parempi tuokin kuin kaksi omaa maalia, niin kuin taisi joku sinivalkoinen maa onnistua...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä raportoidaan, että Tallink on pahoissa veloissa, kun kaikki uudet laivat on ostettu velaksi. Voi olla, että sen laivasto menee uusjakoon.
Suomen jalkapallomaajoukkueen otteita katsoessa ei ole ihme, että suomalaiset pitävät Aku Ankasta. Joukkue tekee hirveästi töitä, yrittää ankarasti ja lopulta tekee oman maalin. Siitä lannistumatta jatkaa peliä - ja tekee toisen oman maalin. Mitä iloa on voitonhuumasta, kun voi kunnolla kärsiä. On huomannut P.

S kirjoitti...

No just. Kohtahan lahden yli ei pääse liikkumaan kuin Copterlinella, jonka senkin kannattavuutta ihmettelen.

Aku Ankkakin alkaa olla todellinen onnettaren lempilapsi tuota maajoukkueen touhua seuratessa. Voi kun joskus tulisi se kirkkain kruunu kaiken tuon kärsimisen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa 21-vuotiaat yllättäisivät Ruotsissa ja ottaisivat Euroopan mestaruuden. Tai sitten naiset kotikikoissa. Ennustaa P.

S kirjoitti...

Toivotaan ylläreitä, vaikka näistä mä en kyllä osaa sanoa mitään. Naisia kyllä tarttee tsempata, kun pelasivat karsinnat niin hienosti.

Related Posts with Thumbnails