keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Ei tullut takkia, tuli housut

Kuninkaalliset ovat jämptiä väkeä. Oli ilmoitettu, että Espanjan kuningasparin voi nähdä Raekoja-aukiolla klo 12.25. Olimme paikalla 12.30, jolloin torin laidalla näkyi poistumassa vain vellova toimittajien, valokuvaajien ja turvamiesten lauma, jonka keskellä tämän päivän lehtien mukaan olivat Juan Carlos ja Sofia sekä presidentti Ilves puolisoineen.

Julkkisbongauspisteet jäivät saamatta - voi kyynel -, mutta sen sijaan minua haastateltiin ETV:n telkkariuutisiin. Tai no, tuskin se ruutuun asti pääsi, sillä emme ainakaan eilisiltana pätkää osuneet näkemään.

Telkkarikamera nenän alla pääsin änkyttämään viroksi, mitä mieltä olen kuninkaallisten vierailusta ja pitäisikö Virossakin olla presidentin sijaan kuningas. Hih, hassu kokemus.

Kevät etenee kovaa vauhtia. Tänään leikkasin ekaa kertaa takapihan nurmikon ja kohta taidan lähteä läheiselle puutarhalle kesäkukkaostoksille.

Ja odottakaas, kunhan saan kuvia ladattua, niin näytän, mitä löytyi Kalevin suklaapuodista! Se paikka on niin paras!

5 kommenttia:

Tiina L. kirjoitti...

Niin että mitä mieltä olet pitäisikö Virossa olla kuningas?

- tähän jää nyt rahvas odottamaan vastausta.

Pirkko kirjoitti...

Oletko käynyt Pärnun maantien varressa olevassa Kalevin 'tehtaanmyymälässä'? Numeroa en muista, mutta pääpoliisiaseman vieressä se on. Ja muuten, sitä vastapäätä on 'taiteilijatalo' mm. ihania huiveja joita Virossa annetaan valtiovieraille, mahdollisesti myös Sofialle. Tekijä on Elna Kaasik, suosittelen.


ps. asuin Tallinnassa puolitoista vuotta.

S kirjoitti...

Tiina, tähän vakavaan perustuslailliseen kyselyyn änkytin jotakin sen kaltaista kuin että presidentti on ihan jees eikä kuningashuonetta tosiaankaan tarvitse ryhtyä tekemällä tekemään.

Pirkko, jep, siellä Pärnu maanteen varrella hyvinkin. On sopivan kävelymatkan päässä kotoa, joten silloin tällöin tulee haettua päiväkahvisuklaat sieltä. Ja jokseenkin kaikki vieraamme olen myös vienyt sinne.

Ja kyllä, vastapäisessä taitelijatalossa on sielläkin tullut pari kertaa käytyä. Mainio lahjpaikka.

Anonyymi kirjoitti...

Jos vaikka lainattaisiin Virolle kuninkaaksi tämä meidän Matti I.

Ei ole pakko palauttaa.

S kirjoitti...

Anonyymi, voi olla, että täkäläiset kieltäytyisivät tästä kunniasta.

Related Posts with Thumbnails