torstai 14. toukokuuta 2009

Yksityisellä museokierroksella

Eilen lähdimme J ja minä uuden kaverimme S:n kanssa ajelulle Viimsin kunnan suuntaan. Viimsihän on Tallinnan itäpuolella niemenkärjessä oleva kunta, jonka moni tuntuu tuntevan ainakin kylpylästään.

Lounastimme ravintola Paatissa, joka sijaitsee joksenkin niin meren rannassa kuin ravintola vain voi sijaita. Sää oli sen verran suosiollinen, että saatiin terassikausi avattua. Paat on nimensä mukainen: ravintolarakennus on malliltaan nurin päin käännetty laiva. Terassilta aukesi aivan upea näkymä merelle, ja kaukana näkyi hienosti Tallinnan silhuetti. Kesävieraat, tänne todennäköisesti kanssamme päädytte!

Aivan Paatin vieressä on Viimsin ulkoilmamuseo, joka on Tallinnan vastaavaan museoon verrattuna vain pieni ruoholäntti, mutta me saimme osaksemme mainion opastuskierroksen. Museoalueen pihalla tuli vastaan mies, jolta kysyimme, pitäisikö paikkaan ostaa lippujakin. Mies osoittautui olevan henkilökuntaa ja hän kierrätti meitä muutamassa alueen rakennuksessa.

Sympaattisesta museosta taisi minulle jäädä parhaiten mieleen merikapteenin asunnossa olleet käherrysraudat, joita kuumennettiin pirtuliekillä. Siinä sai olla kapteenska tarkkana kiharoineen.

Tässä ohessa töllötän Euroviisuja. Kisa on kyllä jo ratkennut, sillä Norjan biisi oli aivan älyttömän hyvä. Mutta tuleekohan valoseinien, tuuli- ja savukoneiden määrässä koskaan rajaa vastaan.

2 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Viimsissä olen sen verran käynyt että oltiin pikaisesti Laidoner-museossa tunti ennen sulkemista. Ja syötiin jossain pubissa, en muista nimeä. Ei ollut se paat ainakaan.

Itse en tykännyt norjan viisusta, jotenkin ärsyttävä. Mun suosikki ois ollut viron Köök, mutta se ei läpäissyt kotimaan karsintaa. Harmi!

S kirjoitti...

Laidonerin museossa koetimme mekin viime kesänä käydä, mutta se oli silloin remontin takia kiinni. Ehkäpä tänä kesänä.

No joo, aika ärsyttäviähän ne biisit on kaikki :D Mutta ei se Viron nyt finaaliin tullut biisi aivan huono ollut.

Related Posts with Thumbnails