maanantai 20. heinäkuuta 2009

Ruokapuheita jalat levossa

Takana on erinomainen viikonloppu ystävien seurassa. Parin päivän aikana tuli käveltyä Tallinnan katuja enemmän kuin pitkiin aikoihin. Tänään olemme J:n kanssa pysytelleet kaikessa rauhassa kotona. Mies lähti aamuvarhain Böömiin.

Usein monien kanssa puheena olevasta Tallinnan hintatasosta, tai paremminkin kaupungin laajasta hintahaitarista, antoivat hyvän kuvan lauantaiset kahvilakäyntimme. Keskustorilla pyörähdimme lapsia ruokkiessa torin kahvilassa. Eräs seurueemme jäsen nautti aleksanterinleivoksen hintaan kuusi kruunua (alle 50 senttiä).

Myöhemmin kävimme Radisson SAS -hotellin 24. kerroksessa sijaitsevassa kahvilassa, jossa maisemat ovat komeat, mutta niin hinnatkin. Suklaakakkupala Tallinnan katolla maksoi 95 kruunua (n. 6 euroa).

Kahvilaesimerkki on toki yksittäinen, mutta totuuden siemen siinä on. Keskustan turistirysiä välttämällä voi Tallinnassa lomailla sekä kahvitella ja syödä ulkona vielä varsin huokeaan hintaan.

Mainitaanpa vielä ruokailusuosituksena aivan kivenheiton päässä Viru Keskuksesta sijaitseva pelmeniravintola Kuus pelmeni (Narva mnt 6), joka osoittautui olevan näppärä paikka yksinkertaiselle nopealle lounaalle. Nimensä mukaisesti tarjolla on vain pelmenejä (vehnätaikinanyyttejä, joissa on sisällä yleensä erilaisia lihatäytteitä). Linjastolta ladotaan itse lautaselle haluamansa määrä haluamiaan pelmenejä ja annoksen hinta määräytyy painon mukaan. Nyt hinta oli 11 kruunua / 100 g, joten eipä päätä huimannut tämäkään taksa.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails