keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Rohkeuspiikki ja tekoaurinko

Kauneusleikkaukset, botox-ruiskeet, silikonit ja muut sellaiset ovat jokaisen ihmisen oma valinta, enkä haluaisi siunustella niiden turhuutta, mutta niitä mainostavien klinikoiden härskiydellä voisi sentään olla jotakin rajaa.

Luin hammaslääkärin vastaanotolla Kroonika-lehteä (paikallinen 7 Päivää) ja erään mainoksen nähdessäni meinasin pudota penkiltä, kun kiukustuin niin. Medemis-niminen yritys kampanjoi em. hoitoja mainoslauseella "Süstime naistesse julgust" - Ruiskutamme naisiin rohkeutta.

Ruiskuttaa rohkeutta!? Kyllä ovat elämässä rohkeuden ja itsetunnon eväät todella heikoilla, jos rohkeus tulee botox-ruiskeesta.

Viime aikoina on osunut silmiin ihmeellisen monta juttua julkkisnaisista, jotka kertovat kauneusleikkaus ja -ruiskutuskokemuksistaan.

Tuntuu, että Virossa puukkojen ja piikkien kanssa tehtävästä kauneudenhoidosta kehdataan puhua paljon avoimemmin kuin Suomessa ja että asiaan myös suhtaudutaan myötämielisemmin. Korostan, että tämä perustuu täysin perstuntumaani. Minulla ei esimerkiksi ole tietoa kauneusleikkausten määrästä täällä verrattuna Suomen lukemiin.

Kauneusleikkauksia liippaa läheltä myös solariumin käyttö, joka samaten vaikuttaa olevan täällä huimasti Suomea yleisempää. Solarium-keskuksia näkee vähän joka kadunkulmassa. Suomessa solariumit jäivät suurelta osin 1980-luvulle.

Solariumin käyttö nousi täällä keskustelunaiheeksi pari viikkoa sitten, kun Virossakin tuli julki kansainvälinen tutkimus (oliko se WHO:n vai minkä) siitä, että solarium todella lisää syöpäriskiä. Lehdissä haastateltiin täkäläisiä lääkäreitä, jotka vahvistivat, että ihosyöpätapaukset ovat lisääntyneet ja erityisesti nuorilla. Yksi syy on luultavasti solarium. Solarium-keskuksissa käy asiakkaina jopa 12-vuotiaita lapsia.

Jos nyt vain koetettaisiin kestää itseämme ilman törröttävää ylähuulta (Medemiksen mukaan "luonnollisesti korostettu ylähuulen linja") ja tummankeltaista rusketusta. Melanoomaluomet ovat sitäpaitsi paljon rumempia kuin talvenkalpea iho.

6 kommenttia:

elle s'ennuie kirjoitti...

Hah, näin sen mainoksen kadulla tänä aamuna ja luulin, että kai se on jotain kosmetiikka- tai kauneushoitola-juttua enkä ajattellut sitä sen enempää. Mutta nyt sitten ilmenee, että tuo ruiskutus olikin tarkoitettu ihan kirjaimellisesti! Mikähän sen rohkeuden kemiallinen koostumus mahtaisi olla...

Rännumes kirjoitti...

@elle sènnuie,

Katselin sun blogin kuvia. Onko ne kuvat Keilasta? Minusta tuo puistopenkki näyttää tutulta. Muistuttaa penkkiä joka on Keilan vanhan linnanraunion lähellä.

elle s'ennuie kirjoitti...

Rännumees - Kyllä, sieltä ne on! Keilan kirkkokin näkyy siinä yhdessä kuvassa. Sulla on hyvä muisti, kun jo puistopenkistä riittää paikan tunnistamiseen. :)

Rännumees kirjoitti...

Käytiin kesällä Keilassa, bussilla edestakaisin Tallinnasta. Hyvä muisti, hmm..., mulla nyt vaan sattuu olemaan tapa että pää kiertää koko ajan kun olen uusissa paikoissa ja pakostakin jää juttuja muistiin. Penkki sen takia että aika erikoinen malli, ja myös koska oli mukava jalkojen huilaushetki siinä rakkaan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Käväisin männäviikolla naapurimaassanne. Hotellissa pötkötellessäni - samalla kun tytär hoiti kauneuttaan vaahtokylvyssä - lueskelin Riga Now! -lehteä. 48-sivuisessa lärpäkkeessä oli menovinkkejä, shoppailuvinkkejä, ruokailu- ja juomailuvinkkejä sekä kymmenen sivun pläjäys otsikolla 'Medical Tourism'. Paikalliset plastiikakirurgit kertoivat ammattitaidostaan, laadukkaasta palvelustaan ja moderneista klinikoistaan toivottaen turistit tervetulleeksi. Faceliftkin maksaa vain 2900 € kun Saksassa joutuu lyömään tiskiin 8100 €.

S kirjoitti...

elle s'ennuie, voi äh, mainoksia on siis kadunvarsillakin, en vielä ole onneksi itse huomannut.

Rohkeuden kemiallinen koostumus lienee "hyvin paljon rahaa ruiskeen antajalle".

Hauskaa muuten, että elle s'ennuie ja Rännumees löytävät näin mutkan kautta yhteisen jutun juuren! Ihmeellinen tämä blogistania.

Anonyymi, justjust, osataan sitä muuallakin Baltiassa. On täälläkin turistilehdissä paljon kauneusklinikoiden mainoksia, mutta ihan noin laajoja erikoissivuja en ole nähnyt. Pitäisköhän matkata Latviaan kun kerran noin halvalla lähtee?

Related Posts with Thumbnails