keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Viron television ihmeellisyyksiäJos olen aiemmin naureskellut tv-uutisten yhteydessä oleville "horoskooppiuutisille", niin lähes sanattomaksi on jättänyt ohjelma nimeltä "Selgeltnägijate tuleproov", eli Selvännäkijöiden tulikoe.

Virolaisella Kanal 2 -kanavalla pyörii torstaisin ohjelma, jossa virolaiset selvännäkijät taistelevat paremmuudestaan. Tunnustan, että olen katsonut vain yhden jakson muutama viikko sitten, joten en tiedä, miten sarja oikein on edennyt. Ymmärtääkseni jaksojen myötä kisailijoita putoaa pois ja lopulta selviää, kuka on Viron paras noita.

Katsomassani jaksossa selvännäkijät oli tuotu side silmillä tunnettuun tallinnalaiseen rakennukseen ja edelleen silmät sidottuina heidän piti aistia, missä paikassa he ovat.

Anteeksi nyt vain tällaisiin asioihin uskovat, mutta olihan se vähän hullunkurisen näköistä, kun ihmiset koettivat tunnustella paikan auraa kuka milläkin konstilla ja juontaja pokkana selosti tilannetta vieressä.

Viihdeohjelma on viihdeohjelma, mutta enemmän hämmensi, kun jokin aika sitten yksi kilpailijoista oli osallistunut erään kadonneen nuoren miehen etsintöihin. Kyseinen kilpailija "oli aistinut kadonneen läsnäolon" jossakin, minkä johdosta oli kadonnutta saapunut etsimään suuri joukko ihmisiä. Valitettavasti selvännäkijän aistimus ei osunut kohdilleen, mutta julkisuutta hän ainakin sai.

Vähän vaikeaa on myös suhtautua siihen, että ohjelman kotisivulla on sivukaupalla ohjelman katsojien keskusteluja siitä, miten sarja etenee, kenen kuuluisi voittaa ja kuka kenenkin mielestä käyttää parhaimpia selvännäkemiskeinoja.

Ylemmässä kuvassa on sarjan osallistujat. Kuva on täältä. Alempi kuva on Kanal 2:n sivuilta.

6 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Olen kans huomannut tuon ohjelman mutta ei kyllä kiinnosta tippakaan, heti on tullut vaihdettua kanavaa.

Tuli käytyä löwenruh-puistossa. Emme käyneet siinä kahvilassa vaan söimme muutaman saan metrin päässä olevassa Shafran-nimisessä saslõkraflassa.
Samoin käytiin läheisissä parditiigi- ja lepistikupuistoissa. Eihän ne nyt mitenkään erikoisia ole mutta hienoa että on kaupungissa semmoisia viherkeitaita.

Golf kirjoitti...

Oli jossain suomalaisessakin lehdessä aikoja sitten veikkausvihjeiden lisäksi lottovihjeet, en nyt muista mihin ne perustuivat. Osumatarkkuus oli valitettavasti verrattavissa aloittelijoiden greeniosumiin.

Suhteellisen pätevän neuvon lottorivin täyttämiseen löytää Lehden uusimmasta artikkelista, heti Vuosikirjan mainoksen alapuolelta:

http://lehti.samizdat.info/

Selvänäkemisen lahjasta olisi runsaasti hyötyä myös tämän blogin urheiluvisailuissa, koskahan sellainen taas seuraavaksi järjestettäneenkään, ehkäpä Vancouverin kisojen yhteydessä?

terv Golfmängija

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin pitäisi järjestää joku vastaava tositeeveeohjelma. Vaikkapa joku Suomen paras baarikärpänen ohjelma, missä kisailjat ensin juovat viinaa silmät sidottuina ja yrittävät sitten eri menetelmin aistia mikä heidän nimensä on, ovatko he jo laskeneet alleen ja muita haastavia asioita. Juontajana voisi olla vaikka Nykäsmatti.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin sanoa, että siinä olisi tietysti myös kolme "Haluatko miljonääriksi"-tyyppistä oljenkortta, joita Matti tarjoaa. Niiden nimet olisivat "fifti-sixti", "so not" ja "up yours".

S kirjoitti...

Rännumees, enpä ole minäkään jäänyt sarjaa yhtä jaksoa ja tätä postausta enemmän seuraamaan. Mutta ilmiönä on tämäkin kiinnostava.

Parditiigissa olen minäkin käynyt, Lepistikussa en muistaakseni. Ihan totta, että mitään elämää suurempia ne eivät ole, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

Golfmängija, kuvittelenko, vai oliko juuri eilen verkko-Iltiksessä juttu todennäköisimmästä lottorivistä? Vai olivatkohan hekin lainanneet aina loistavaa Lehteä?

Juu, tietysti Vancouver-veikkaus tulee! Toivottavasti muuten sinun palkintosi löysi aikanaan perille.

Anonyymi, ei muuta kuin konseptia myymään, tuohan on ihan valmista kamaa!

Golf kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1743647

Olet S täysin oikeassa, Iltasanomatkin kirjoitteli samasta aiheesta, katso linkki yllä. Heidän lottovinkkinsä perustuvat valitettavasti menneisyyden tapahtumiin, eivät tuleviin. Golfpallonkin lentorata on helpommin arvioitavissa lyönnin jälkeen (varsinkin jos pallo sattuu löytymään).

Palkinto löysi perille, ja voin vakuuttaa, että Vancouver-visailuun kannattaa aikanaan osallistua.

terv Golfmängija

Related Posts with Thumbnails