maanantai 30. marraskuuta 2009

Suomen FST:llä tänään Suomenlahden sisaret -dokumentti

Televisiovinkki niille, jotka näkevät Suomen FST 5 -kanavaa. Kello 21.50 siellä esitetään vastikään valmistunut Imbi Pajun ohjaama dokumentti Suomenlahden sisaret, joka kertoo suomalaisesta ja virolaisesta lotta-toiminnasta.

En ole ohjelmaa nähnyt, mutta vaikuttaa hyvin kiinnostavalta - ja myös sellaiselta, että nenäliinat kannattaa kaivaa esiin.

5 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kiinnostava saada katsoa sen toisen kerran.

Minä kävin katsomassa sen reilu viikko sitten tallinnassa elokuvateatterissa. Ihan kiinnostava elokuva minun mielest. Haastatellaan mm Elisabet Rehn.

Niin, kyllä se oli koskettava kohtaus kun kaksi vanhaa naista kohtasivat toisensa jälleen, edellisen kerran oli vissiin kun ne oli lottia sodassa.

Itseäni ihmetyttää miksi suomessa ei ole uudellen herätetty henkiin lotta-järjestö. Virossa on toiminnassa kodukaitse-järjestö.

Anonyymi kirjoitti...

Oltaiskohan vieläkin vaan rähmällään itään? Ei uskalleta, ettei Putin-setä ota paitaa pois ja sano vaskistiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Olisko mitään vinkkiä kuinka saisi Suomen kanavat näkymään Läänemaalla Haapsalun kantilla? Eramajassa. Paikallisessa elektroniikkaliikkeessä olivat sitä mieltä, että piisavad digilevid pole...

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla jatkosodan rauhansopimuksessa pykälä, joka kielsi suojeluskuntien ja Lotta-järjestön toiminnan Suomessa. Sopimus taitaa olla edelleen voimassa.

S kirjoitti...

Rännumees, ei muuta kuin uusintakatselulle sitten vain!

Anonyymi 3, minulla ei ole mitään aavistusta tällaisista tekniikka-asioista! Huhuu, olisiko täällä joku, joka tietäisi? Saisiko joidenkin nettitelkkarisysteemien kautta näkymään? Yle Areenan kautta näkee paljon ohjelmia - paitsi että oliko sekin niin, että se ei näy kuin Suomessa?

R-mees sekä 2. ja 4. anonyymi, rauhansopimus ja rähmällään olo ne taitavat olla päällimmäiset syyt.

Mainittakoon kuitenkin, että Suomessa toimivat esim. Maanpuolustuksen tuki ry sekä Naisten valmiusliitto ry. Jälkimmäinen on yksi ensin mainitun jäsenjärjestöistä.

MPK järjestää naisille tarkoitettuja yleishyödyllisiä kursseja, joilla olen itsekin ollut ja joita voin suositella. Tarjolla on ollut mm. ensiapukursseja, erätaitokursseja, vesipelastautumiskurssia, suurten joukkojen muonitukseen opastavia kursseja yms. Ei siis mitään sotahihhulointia, vaikka kurssit yleensä puolustusvoimien tiloissa ja varustein läpi viedäänkin.

Related Posts with Thumbnails