tiistai 18. toukokuuta 2010

Seuraava potilas

Sairaala, jonka yhteydessä kävin raskausaikana neuvolassa ja muutenkin omilla lääkärikäynneilläni, on tullut jo varsin tutuksi. Tänään oli taas siellä asiointia ja päivittelin jälleen kerran ilmiötä, joka toistuu aina, kun siellä käyn.

Omaa vuoroa lääkärille odotetaan pitkässä käytävässä. Jokaisen vastaanottohuoneen ovessa on kyltti, jossa pyydetään odottamaan, kunnes lääkäri kutsuu sisälle. Siitä huolimatta noin puolet asiakkaista käy koputtelemassa ovelle, joko voisi tulla tai marssii edellisen asiakkaan ulos tullessa suoraan sisään. Hyvin tavallinen näky on, että lääkäri palauttaa potilaan käytävään, koska hänen vuoronsa ei ole vielä.

Olenko se taas vain minä, suomalainen tarkoista säännöistä intoileva jäykkis, joka ei ymmärrä, vai miksi se ovikyltin ohjeen noudattaminen on niin hankalaa?

3 kommenttia:

big blue sox kirjoitti...

Et ole ollenkaan jäykkis :)

Eilen minä ja kaverini (ulkkiksia) saimme ilkeät katseet niskaan, kun ystävällisesti ilmoitimme eräälle virolaiselle naishenkilölle, että "täällä on jonoa", kun hän yritti ängetä "vain ihan nopeasti tiedustelemaan erästä asiaa" toimistoon yliopistolla :D

T kirjoitti...

Täällä tosiaan vallitsee aika vahvana tämä "mä nyt ihan äkkiä vähän vaan" -kulttuuri. Esimerkkejä:

Mä nyt ihan äkkiä vähän vaan

- käytän teidän lääkäriaikaa
- menen tästä oikealta ohi suojatien eteen pysähtyneestä
- käyn vielä hakemassa yhden säslikkiämpärin
- maistan vielä pari irtokarkkia
- kippaan nämä teurasjätteet paperinkeräyslaatikkoon, ai ei mahdu, no viereen
- tulen tähän väliin kun jonossa ihan selvästi vielä oli tilaa
- jne.

S kirjoitti...

big blue sox, hyvin tehty!

T, niinpä.

Related Posts with Thumbnails