perjantai 11. kesäkuuta 2010

Lastenmuseossa


Kun kylässä olevien J:n ja K:n serkkujen äiti oli toissapäivänä hoitamassa kauneuttaan, täti otti hoiviinsa nelihenkisen lapsikaartin ja vei heidät Kadriorgissa sijaitsevaan Tallinnan lastenmuseoon, Miia-Milla-Mandaan.

Matka sinne sujui raitiovaunulla, mikä ainakin J:n mielestä taisi olla melkein päivän parasta antia. Vaikka asumme kaupungissa, jossa ratikka kulkee, en ole lasten kanssa tullut sillä matkustaneeksi varmaankaan sitten viime kesän. J istuikin ratikassa hyvin keskittyneesti ja katseli ikkunasta todella kiinnostuneena.

Mutta se museo. Museo on ehkä hieman väärä sana siinä mielessä, että MMM ei ole paikka, jossa katsellaan wanhoja asioita narun takaa. MMM:ssa saa tehdä ja touhuta. Seurueemme ikähaitari oli 2 - 11 vuotta ja tuntui, että kaikenikäiset viihtyivät. Katselkaa vähän museon nettisivua, niin saatte käsitystä paikasta. Jo itse museorakennuskin on kuin karamelli. Museossa on myös kahvila.

Museon edustalla on vielä yksi Tallinnan parhaista leikkipaikoista keinuineen ja liukumäkineen, joten museon kulmille voi lapsiperhe todellakin tehdä monituntisen toivioretken ja kaikilla on kivaa. Piste i:n päällä olivat sähköautot, joilla sai 20 kruunun hintaan hurrutella kierroksen.

Epämääräisessä kännykkäkamerakuvassa J asettelee maitohinkkiin kantta MMM:n somassa vaaleanpunaisessa leikkikeittiössä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails