lauantai 10. heinäkuuta 2010

Emuja ja energiakiviä

Tänään oli minulla ja lapsilla kesäretkipäivä. T on omilla harrastusreissuillaan, joten minä pakkasin lapset ja kylmälaukun eväineen autoon ja lähdin ajamaan kohti Pollin eläintarhaa ja Tuhalan noidankaivoa. Varsinkin jälkimmäistä on pitänyt käydä katsomassa jo pitkään, ja kun selvisi, että eläintarha on noidankaivon vieressä, saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

 


Tuhalan noidankaivo on ainutlaatuinen nähtävyys. En totta puhuen vieläkään oikein tajua, miten homma noin niin kuin hydrologis-biologis-geologisesti menee, mutta kaivo alkaa ryöpytä vettä, kun Tuhalan joessa veden virtaus on enemmän kuin 5 000 litraa sekunnissa. Silloin kaivo tulvii yli äyräidensä ja näky on aika näyttävä. Vanha kansa sanoo, että veden tulviessa kaivossa olevat noidat vihtovat. Kannattaa katsoa kuvia ja em. nettisivulta tai vaikka tämä YouTube-pätkä tämän kevään tulvimisesta.

Katsoin kaivoin luona taulukkoa, jonka mukaan viime vuosikymmeninä kaivo on "kiehunut" suunnilleen joka toinen vuosi. Kiehuminen kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Kaivo ympäristöineen on siten kiehumisen aikaan veden vallassa, toisin kuin nyt.

 


Eikä tässä vielä kaikki. Noidankaivo sijaitsee alueella, jossa on kuulemma voimakasta maaenergian virtausta. Noidankaivon viereen on pystytetty puunrunko kohtaan, jossa energiavirtaus on erityisen voimakas. Toinen kohta on muutaman metrin päässä kaivosta, jossa energiapaikkana on kivi. Alla olevassa kuvassa J tunnustelee maaenergian virtausta, jota kuului paikalla sattumalta olleen oppaan mukaan tehdä niin, että liikutellaan vasenta kättä kiven päällä. Kukin sitten tuntee energian omalla tavallaan, esimerkiksi tuntee surinaa, lämpöä, painon tunnetta tai väsymystä. Minä tunnustelin niin kiveä kuin kaivon vieressä olevaa puunrunkoakin, mutta skeptisyyskilpeni taitaa olla sen verran paksu, että jäivät energiavirtaukset tuntematta... Mutta kovin keskittyneesti paikalla olleet ihmiset virtauksia tunnustelivat ja juttelivat, miltä kenestäkin tuntuu.

 Noidankaivon maisemissa oli lisäksi kuvanveistäjä Ülo Õunan veistoksia, joita J kuvassa ihmettelee.

Entäs se eläintarha? Juu, siellä kävimme ja hauskaa oli. Urbaani poikamme säikähti pupuja kamalasti eikä tahtonut heppoja katsomaan ollenkaan. Pollin eläintarha on tosi pieni, siellä oli muistaakseni noin 20 eri eläinlajia. Emuja, strutseja ja villisikaa ihmettelimme sekä silitimme suloisia kissanpoikasia. Yhdessä kaksi nämä kaksi paikkaa muodostivat hauskan ja erilaisen reissukohteen, joka on Tallinnan keskustasta puolen tunnin ajomatkan päässä. 

5 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Valitettavasti minulle ei kuvat auenneet ruudulle, eikä miehellekään (mulla on IE ja miehellä Firefox).

Minäpä näin Tuhalan tänä vuonna aktiivisena.

Ja mitä tulee siihen energiapylvääseen, jonka sanotaan olevan Viron vahvin lajissaan, niin, höpö höpö. Meillä on täällä Otepäällä vielä vahvempi pylväs, joka on pystytetty kun hänen korkea-arvoisuutensa Dalai Lama kävi paikan päällä. Sitä kun halaa niin ei muita energiajuomia tarvitse! Tutisee energiavirroista vielä viikon kuluttua, sano!

Täälläkin kommentoineella OnuKoolla on sitten ihan omat rakkaat muistonsa Tuhalan kaivosta, joista en siis minä sen enempää tässä virka.

S kirjoitti...

No hö, mikähän siinä on. Kuvat olen lataillut postaukseen tismalleen niin kuin aina ennenkin, Picasa-ohjelman kautta. En osaa tehdä mitään asian eteen. Toivotaan, että internet-keiju käy salaa korjaamassa asian.

MInun täytyy jatkossa olla noidankaivon kanssa tarkempi. Olisi se kiehuminen hauska nähdä.

Teidän Otepään pylväästänne olen blogistasi lukenut ja kun joskus selviän siellä käymään, niin sitten täytyy ehdottomasti kokeilla, minkälaiset väristykset siitä saan :)

elle s'ennuie kirjoitti...

En minäkään tuosta pylväästä mitään energiaa tuntenut, vaikka todella yritin :D
Kuvista - näyttää siltä, että jostain syystä ne ei ole bloggeriin latautunut, vain blogger koettaa linkkaa niihin sun koneelta.

S kirjoitti...

elle s'ennuie, meissä on on varmaan jotain vikaa :)

Hmm, näkyvätkö tuon minun tuoreemman Kaberneeme-postaukseni kuvat normaalisti teillä?

elle s'ennuie kirjoitti...

Joo, toisissa postauksissa kuvat näkyvät ihan normaalisti. Jos poistat ne ja lataat uudelleen, se voisi ehkä auttaa. Itse en Picasaa käyttää, joten en tiedä, miten se toimii.

Related Posts with Thumbnails