keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Moottoritie on kuuma

Teiden hiekoittaminen talven liukkailla on tuttu asia. Mutta enpä ollut aiemmin törmännyt siihen, että teitä hiekoitetaan myös silloin, kun asfaltti kuumuuden takia alkaa sulaa.

Niin Virossa tehdään nyt, kun aurinko porottaa joissakin kohdissa maanteiden asfalttia löysäksi. Onneksi satuin lukemaan jokin aika sitten asiaa koskevan uutisen, sillä muutoin olisin viime päivien kesäretkillä ihmetellyt, miksi joillakin tieosuuksilla on hiekkaa. Ja se asfaltin sulaminen oli todellakin omin silmin nähtävissä.

Lehtiuutisen verkkokommenteissa on aika kitkerää kritiikkiä siitä, miten Virossa ei osata tehdä kunnollista asfalttia, kun vastaavaa ongelmaa ei vaikkapa Pohjoismaissa, saati kuumissa Etelä-Euroopan maissa kommentoijien mukaan ole.

Kun en ole tieinsinööri, ei ole tästä juurikaan sanottavaa, mutta sen tiedän, että nyt ei kannata mennä paljain jaloin maantien reunaan kävelemään ellei satu olemaan fakiiri.

****

Kuumuudesta puheen ollen: kirjoitan tätä klo 23.40 takapihallamme ja lämpömittari näyttää 26 lämpöastetta. On kesää, sano!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulinpa sieltä tänään. Ja kyllä lämmintä riitti liikaakin. Varaamamme hotellin ilmastointi oli rikki ja onneksi saimme vaihdettua toiseen hotelliin. En ole aikaisemmin juuri takseja siellä käyttänyt, mutta nyt erehdyin menemään mustaan taksiin, joka veloitti satama-keskusta välistä n. 240 kroonia. Kerrasta oppii:)

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen, jostain syystä kommenttini tuli kahteen kertaan.

S kirjoitti...

Lämmintä tosiaan riittää ja pari viime päivää myös nihkeän hikistä, kun ilmassa on ollut ukkosta.

Voihan taksia, tuo hinta oli totisesti liikaa. Kannattaa tosiaan käyttää luotettavia takseja, kuten Tulikaa, Tallinkia, Sõbraa, Linnaa tai Saksaa.

Sataman ja keskustan välistä ei pitäisi kertyä edes 100 kruunua.

Related Posts with Thumbnails