tiistai 13. heinäkuuta 2010

Pikalomalla Dirhamissa

Jo pari vuotta sitten kuulin naapureiltamme paikannimen Dirhami ja mietin, kuulinko ja ymmärsinkö väärin ja onko nimi kenties joku vitsi. Minulle tuli dirhamista mieleen vain Arabiemiirikuntien rahayksikkö.

Sittemmin paikannimi toistui keskusteluissa ja minä aloin uskoa, että kyseessä on ihan oikea nimi ja oikea paikka. Lopullisesti asia konkretisoitui eilen, kun matkasimme koko perheen voimin vajaan vuorokauden reissulle Luoteis-Viroon, Dirhamin kylään, joka sijaitsee Noarootsin kunnassa. Mainituilla naapureillamme on siellä kesäpaikka, jonne pääsimme visiitille.

Mukava käynti, ihana paikka ja upea merenranta! Oman eksotiikkansa käyntiin tuovat tosiaan nuo ruotsin kieleen pohjautuvat paikannimet. Noarootsi eli Nuckö on ns. rantaruotsalaisten aluetta, minkä takia kunnassa esimerkiksi kylien nimien kyltit tien varressa ovat sekä viroksi että ruotsiksi. Dirhamikin on oikeastaan ruotsinkielinen Derhamn.

Keskityimme lähinnä nauttimaan merestä ja grillissä kypsyneistä villisian paloista, joten kuva-antia ei ole. Rantaruotsalaisuudesta sen sijaan voi lukea vaikkapa täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Ja kuvia ja jonkin verran juttuakin mm. Dirhamista ja muista Noarootsin paikoista löytyy myös tällaisesta linkistä.

S kirjoitti...

Kiitos linkistä! Tämä on kyllä näppärää: sinulta yleensä löytyy kuvat paikasta kuin paikasta :)

Related Posts with Thumbnails