maanantai 16. elokuuta 2010

Reinon virolaiset kaverit

Jatketaan tohveliasioissa.

Esittelin naapurin rouvalle hienoja vaaleanpunaisia Reino-tohveleitani ja kerroin, että Reinot ovat olennainen osa suomalaista jalkinehistoriaa. Kaikki tietävät, mistä on kyse, kun puhutaan Reinoista ja lähes kaikki niitä myös käyttävät.

Naapurini kertoi, että Virossakin on kenkämalli, joka kuuluu kaikkien yhteiseen muistiin. Toisin kuin Reinot, ne ovat ulkokengät eikä niitä naapurin rouvan tietojen mukaan enää valmisteta, mutta nimi elää.

Kenkien nimi on Hüvasti noorused eli "Hyvästi nuoruudet". Ihan huippu nimi! Kuulemma nimi tuli ihan siitä, että niitä käyttivät enimmäkseen vanhat ihmiset.

Koetin vähän googlata kengistä lisää tietoa, mutta mitään ihmeitä en löytänyt. Nähtävästi kengät tehtiin huovasta ja niihin saattoi halutessaan kirjailla koristekuvioita.

Osaisiko joku mahdollinen virolainen lukija kertoa meille enemmän Hüvasti noorused -kengistä?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

siinä pari sellaista. ne oikeat olivat muistaakseni pikkasen korkeempivartisia ja vetskari oli sivulla

http://kpg.ee/toode_suur.php?cat=280&toode=1357&v2rv=

http://kpg.ee/tootepildid/JALANOUD/VILDID/Viltsaabas%20lukuga%20pr13_8.jpg

T: lugeja JKL-st

Anonyymi kirjoitti...

Muistammehan kuitenkin, että Reinon punainen sisarmalli oli nimeltään Aino ja siinä oli muistaakseni myös tupsu. Nykyään tietty on kaikkia ihania metroseksuaaleja vaaleanpunaisia Reinoja ja muutenkin muoti ylittää sukupuolirajat, joten Ainoja ei kai enää tarvita.

Iltapuhteenaan mietti
Väikis

Polga kirjoitti...

Olihan noita Suomessakin ja vieläkin kirppareilla - en tiedä, mistä tulivat ,D Mummolla oli tuollaiset, samoin Faijalla. Itsekin etsin joskus moisia. sitten oli ns. oikeita filttisaappaita eli pohja kumia ja terät osittain nahkaa ja vilttiä, varsi vilttiä. Että näin...

Ainot ovat itsellä käytössä ja toiset myisin poiskin (käyttämättömät kun ovat, liian suuret). Uusia on myynnissä jatkuvasti, kova kysyntä - sanovat.

Hienot olivat muutoin nuo kuvan kengät - tahtoo, mutta hinta lienee aika kova :(

S kirjoitti...

Kiitokset Jkl:n lukijalle linkeistä, tämä selventi asiaa! Eiväthän nuo varsinaisesti miltään nuorison trendikengiltä näytä :D Varmasti lämpimät ja mukavat kyllä.

Eiköhän Ainoillekin tupsuineen paikkansa ole. Kauppa käy kuin siima, kuten Polgakin sanoo. Omat vaaleanpunaiset Reiskani ovat nyt viikon ajan olleet liimaantuneina jalkoihini. Tossut eivät voi olla aivan huonot, jos joka kerta niitä katsoessa alkaa naurattaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea S blogiasi. Virolainen ystäväni kertoi että hüvasti noorused oli ainakin aikaisemmin vanhemman, venäjänkielisen väestön kenkiä. Halpoja, lämpimiä ja ei kovin ergonomisia.
Musta ne on makeita ja ilmeisesti taas nuorten suosiossa jossain määrin.

Terkuin Välisverkkoa selaillut Tarton ulkosuomalainen :)

S kirjoitti...

Hetkinen, hetkinen, Välisverkon lukija Tartosta. Tunnemmeko me toisemme? Koodikieli vähän viittaisi siihen :)

Related Posts with Thumbnails