torstai 21. lokakuuta 2010

Unelmien pysäköintiautomaatti

Hah, hieman oli eilen naurussa pitelemistä erään pysäköintiautomaatin luona. Laitoin ensin koneeseen pari seteliä ja sitten pitikin siirtyä kolikoihin.

Kone kuitenkin sylkäisi saman tien kolikot toisesta reiästä ulos. Jostakin syystä kolikon käynti koneessa kuitenkin lisäsi parkkiaikaa. Tuijotin vehjettä hölmistyneenä, kokeilin uudestaan ja sitten aloin hihitellen käyttää samaa kolikkoa uudestaan ja uudestaan koneessa. Vähänkö olen kriminaali!

Tästä tulee mieleen kohdalleni kerran opiskeluaikoina sattunut onni. Ostin kampuksen kopioautomaatteihin sopivan kopiokortin. Tuolla kertaa ostamani kortti taisi olla muistaakseni 250 kopion läpyskä.

Ällistys oli sitä suurempi, kun ensi kertaa koneen automaattiin laittaessani kone näytti, että kopioita saa kortilla ottaa jotakin 3 000 kappaletta (en muista enää määrää, mutta tuhansia se oli). Tällä ihmekortilla höylättiin sittemmin muun muassa ahkerasti nuotteja eräälle kahdeksanhenkiselle a cappella -lauluyhtyeelle. Luulenpa, että kortti pyörii edelleenkin jossain laatikon pohjalla, sillä ehdin valmistua ennen kuin ehdin koko kortin käyttää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Opiskeluaikojeni alussa, ennen kännykköjen aikakautta, olin köyhä eikä minulla ollut puhelinta Suikkilan yksiössäni. Kätevän lähellä oli puhelinkoppi, josta sitten tapasin soitella kotiin Vaasaan. Usean vuoden ajan joku - en tiedä kuka - aina rikkoi automaatin siten, että yhdellä kolikolla saattoi puhua vaikka puoli tuntia ilman, että puhelu katkesi. Se oli sitten kätevä puhelin :)

T-täti

Tiina Linkama kirjoitti...

Turun ylioppilaskylässä oli aikanaan puhelinautomaatti joka ei vaatinut rahaa. Sen ympärillä kiemursi iltaisin pitkät jonot kun afrikkalaiset vaihto-oppilaat etunenässä soittelivat kotiin.

Polga kirjoitti...

Heh... Turussa kauppatorilla oli 1970-luvun alussa yksi puhelimista (niistä, jotka olivat siinä katoksen alla) samanlainen, sillä saattoi soittaa kotomaan puheluita ilmaiseksi. Juttu oli vain muutamien tiedoksi, mutta oudosti sinnekin pientä jonoa saattoi kertyä :)

S kirjoitti...

Hei ihan mahtavia tarinoita! Turussahan on tiedetty rahansäästökonsti jos toinenkin!

Related Posts with Thumbnails