sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Euro-kalkulointia

Aiemmin tässä kuussa kirjoitin, että kaikki virolaiset kotitaloudet saavat euro-laskimen. Tällä viikolla se tuli meidänkin postilaatikkoomme.

Aika paljon tätä on kritisoitu turhana valtion rahan haaskauksena enkä kyllä itsekään tiedä, onko tämä kaikkein tarpeellisin vempain. Kaikilla ihmisillä on taskussaan kännykkä, jossa on laskin, ja sitten on myös olemassa se yksi juttu, josta olen kuullut nimen "päässälaskutaito". Mutta siinä masiina pöydällä on kera euron tulosta kertovien esitteiden. Eihän laskinta viitsi esimerkiksi lompakossa kantaa, mutta ehkä sille jotain käyttöä löytyy.

 
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Minulle ei eurolaskinta ole tuotu. Ehkä ne tietävät postissa, että tuolla suomalaisella on euro niin tuoreessa muistissa, ettei laskinta tarvi? =) Tai sitten se johtuu siitä, että postilaatikossa on mainokset yms. kieltävä tarra?

Naapurin mummollakin on samainen tarra ja hän oli laittanut vapisevin käsin kirjoitetun viestin postilaatikkoonsa, että josko sais sen kalkulaattorin.

Ei välttämättä ole noille vanhoille ihmisille helppoa opetella taas uusi valuutta... Niin että ei ihme, jos sen laskimen haluavat. Mä pärjään ilmankin. =)

S kirjoitti...

Tosiaan, mitenkähän se oli noiden mainoskieltotarrojen kanssa - muistan jonkun lehtijutun aiheesta nähneeni, mutta en muista, oliko niin, että jos kiellät mainokset, et saa tätä euro-postiakaan.

Voi naapurin mummoa! Meiltä kyllä saisi laskimen!

Olet ihan oikeassa, onhan euron tulo vanhemmille ihmisille ja varmasti monille muillekin melkoinen mullistus ja laskimelle voi olla paljonkin käyttöä. Laskin on varmasti ihan hyvä ajatus, mutta valtio olisi voinut tehdä homman edes niin, että tehdään vehkeitä pienempi määrä ja sitten jokainen saa käydä laitteen jostain hakemassa, jos haluaa.

Related Posts with Thumbnails