maanantai 22. marraskuuta 2010

Airot naulaan


Virolaiset rakastavat menestyneitä urheilijoitaan, ja jos he vielä ovat ihmisinä vaatimattomia ja eleettömästi työtään tekeviä, on kansan suosio ehdoton. Tällaisessa asemassa on ollut 45-vuotias soutaja Jüri Jaanson.

Koko tämän vuoden lehdistössä on arvailtu, vieläkö "vana meister" aikoo jatkaa uraansa, joka olympialaisten osalta alkoi jo Soulissa 1988. Viime viikolla siihen tuli vastaus: Jaanson laittaa airot naulaan.

Jaansonilla on soutajauraltaan kaksi olympiahopeaa, yksi maailmanmestaruus ja neljä muuta MM-mitalia. Viimeisin mitali tuli Pekingin olympialaisista vuodelta 2008 pariairokaksikosta yhdessä Tõnu Endreksonin kanssa.

Katsoin itsekin telkkarista ko. finaalisoudun ja muistan, kuinka teki kipeää katsoa täysin voipuneita soutajamiehiä maaliin saapumisen jälkeen. Soutaminen on rankkuudessaan aivan kammottavaa, ja tapa, jolla Jaanson laittoi olympiafinaalissa kaikkensa peliin, sai virolaiset liikuttumaan.

Mies piti uransa loppuun saakka hillityn linjansa. Hän ilmoitti ammatiurheilun lopettamisesta Pärnun soutukerhon varsin vaatimattomissa tiloissa - paikassa, jonne hän saapui äitinsä kanssa vuonna 1981 aloittamaan soutuharrastuksen.

(kuva täältä)

2 kommenttia:

I kirjoitti...

Mä niin joka kerta luen tämän otsikon "aivot naulassa"
Taitaa lukijoilla olla aivot narikassa kun ei kukaan kommentoi. Oma blogi on taas tauolla ja hyvä jos naamikseenkaan jaksaa mitään kirjoittaa. Onneksi on reipas S! Kiva kun postaat liki päivittäin!

Tsemppiä kaamokseen!

S kirjoitti...

Olisi hyvin voinut olla sekin, kyllä täällä aika aivot naulassa on oltu.

Lukijat tulee ja menee ja aina jännittyneenä odottaa, lähteekö jostain jutusta kommentointia vai ei. Yleensä kommentit tulee aina niistä, joista sitä vähiten odottaisi.

Kirjoitella koetan, kun tää on niin kivaa (=ainoa harrastus). Toki ajastin on ystävä, en minä tänne päivittäin pääse.

Related Posts with Thumbnails