maanantai 22. marraskuuta 2010

Mäntsälä mielessäin

Uuh, voisinko enää keksiä latteampaa otsikkoa Mäntsälä-aiheiselle postaukselle! Latteudesta huolimatta yksi positiivinen huomio Mäntsälästä.

Viime viikon lyhyellä Suomen-reissullani pistäydyin lastenruokkimistauolla ensimmäistä kertaa nelostien varrella sijaitsevassa Juustoportin myymälässä. Vieressä oli tarjolla myös Shell, mutta monikansallinen sellofaanisämpyläsyöttölä ei tällä kertaa saanut minusta asiakasta. Eikä kyllä saa jatkossakaan, sillä Juustoportti osoittautui hyväksi paikaksi.

Yllätys oli iloinen, kun myymälästä tosiaan löytyi kunnollinen Juustoportin juustotiski. Sain sieltä mukavasti kotiin tuliaisiksi firman Viinitarhurin juustoa, joka on minusta ihan parhaita suomalaisia juustoja.

Lisäksi tiskissä oli perinteisten sämpylöiden, munkkien ja karjalanpiirakoiden lisäksi tarjolla palanen leipäjuustoa lakkahillon kera. Kyllä maistui hyvältä kahvin kanssa! Pisteet paikalle myös siitä, että siellä aivan mukava lasten leikkinurkka ja hyvä lastenhoitohuone.

Leikkinurkasta sai ottaa mukaan vihkosen, jossa kerrottiin lapsille, mistä maito tulee ja mitä siitä tehdään. Sitä on pitänyt lukea J:lle lukuisia kertoja, ja nyt meillä pulputetaankin koko ajan "friisiläisistä" ja "aissiroista" (ayrshire kun on vähän hankala sana).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä päin ayrshire lausuttiin "äyssiiri". Traktorit puolestaan olivat kaikki v-alkuisia kuten Viiatti, Voortti, Verku, Ventti ja Valmetti. Muistelee P.

S kirjoitti...

Meillä se oli "aissire".

Voihan traktorit, repesin! Minä en noista tiedä, meillä päin oli aina vain Ursukoita.

Related Posts with Thumbnails