sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Merkki on merkki


En ole koskaan keräillyt postimerkkejä enkä muutenkaan sen kummemmin ymmärrä filateliasta, mutta silti postimerkit ovat minusta kivoja. Minusta on hauskaa kirjettä lähettäessä (mitä tosin tapahtuu nykyisin ihan naurettavan harvoin) miettiä, millaisen postimerkin siihen laittaisin.

Viroon muuttaessa iloitsin jo etukäteen, että saan tutuille lähettämiini kirjeisiin liimailla hienoja täkäläisiä merkkejä ja kertoa siten silläkin tavalla virolaisesta kulttuurista.

Mutta kissan viikset! Viron postilla on tarjota tasan yhdenlaista postimerkkiä sen arvoisena, mikä tarvitaan Suomeen lähtevään ykkösluokan kirjeeseen. Kyseinen postimerkki on kaiken kukkuraksi ehkä maailman tylsin tasareunainen tarramerkki, jossa on muistaakseni yksinkertainen postitorven kuva. Kysyn melkein joka postireissulla, onko muita vaihtoehtoja, mutta ei vain ole. Blaah.

Tätä mietin, kun eilen illalla istuin viime tingassa postittamassa joulukirjeitä Suomeen, jotka tällä kertaa lähetin kirjekuorissa, jossa postimaksu oli jo valmiiksi maksettu. Persoonallisuus on siis niissä kuorissa nollassa.

Sitten älysin, että voisinhan minä tuon em. postimerkin sijaan koota arvoltaan pienemmistä postimerkeistä sopivan kokonaisuuden, niin saisin käytettyä muitakin merkkejä kuin sitä iänikuista samaa tylsää. Vähänkö olen nero, kun tajusin tämän melkein kolmessa vuodessa!

Näin ollen voisin käyttää esimerkiksi kuvassa olevaa Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuotta juhlistavaa postimerkkiä, joka näkyy ohessa osana ensipäiväkuorta. Kuva on täältä Viron postin sivuilta, jonka osassa filateelia ja numismaatika esitellään mm. kaikki virolaiset postimerkit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä? Näen kuvassa laukkuvarkaan...

S kirjoitti...

Anonyymi, et ole ainoa! Merkki on hämmentänyt minua ja muitakin. En tiedä, onko siinä kyseessä ajatus siitä, että Tallinna vie sydämen mennessään tms.

Related Posts with Thumbnails