torstai 12. toukokuuta 2011

Kaasuhellan autuudesta

Olen korkeintaan keskinkertainen kotikokki, eikä minulle ollut aiemmin valjennut kokeneempien ruuanlaittajien ja hifistelevien ruokalehtien hehkutus siitä, kuinka erinomainen peli on kaasuliesi.

Nyt ymmärrän.

En ollut ennen USA:aan muuttoa koskaan elämässäni käyttänyt kaasuliettä. Nyt kodissamme sellainen on, samoin kuin kaasulla lämpiävä uuni, joten niiden käyttöön on ollut pakko totutella. Muutaman viikon jälkeen täytyy todeta, että sähköhella kalpenee tämän rinnalla. Ja eihän niiden käytössä mitään ihmeellistä teknisesti ole, sen kuin vain vääntää nupista päälle.

Ensinnäkin: kaasuhella ja -uuni kuumenevat aivan hillittömän nopeasti. Meillä ei tällä hetkellä ole mikroaaltouunia, mitä ilman en aiemmin ajatellut pärjääväni. Nyt olen todennut, että aika monet ruuat voi lämmittää melkein yhtä vaivattomasti kaasuhellalla. Tietysti pitää hieman miettiä, millaista ruokaa tenaville laittaa, jotta sen voi järkevästi kattilassa lämmittää, mutta kyllä se yleensä onnistuu. No, vähän vielä mietin mikron hankkimista, mutta katsotaan.

Sähköuunin kanssa olen tottunut, että ehdin viritellä ruokaa uunivuokaan kaikessa rauhassa ennen uunin lämpiämistä. Nyt ehdin tuskin vuokaa voidella, kun uuni on jo kuuma.

Toiseksi: kaasuhellan ansiosta ruuan lämpötilaa kattilassa voi säätää täysin auringontarkasti. On ihan hurjaa, miten salamannopeasti vaikkapa kiehuva vesi reagoi säätönupin pyörityksiin.

Kaasulieden bonuksena voisi vielä mainita sen näyttävän ulkonäön. Kaasuhellan "levyt" ovat robustilla tavalla aika komeita. Nämä ajatukset toki katoavat siinä kohtaa, kun hankaan saumoja ja kulmia karhealla sienellä puhtaaksi.

Jos siis joku on tekemässä keittiöremonttia ja miettii, hankkisiko kaasuhellan, niin täältä tarjoamme runsaasti puoltoääniä.

2 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Yhdyn kaasuhellan kannattajien joukkoon! =) Mulla oli jo Venäjällä Petroskoissa ollessa kaasuhella ja nyt Tallinnassa myös.

S kirjoitti...

Suski, hyvä hyvä, voimme perustaa faniryhmän!

Related Posts with Thumbnails