tiistai 17. toukokuuta 2011

Sateinen San Fran

Maanantaipäivä hujahti sateisessa San Franciscossa. Veimme meillä kylässä olevan ystävän Golden Gate -sillalle, jolla käynti oli minullekin ensimmäinen kerta. Komeaa oli! Minä olen vieläkin vähän tohkeissani, sillä olin itse ratissa kun siltaa ylitimme. Aikamoinen ajokokemus.

Heti sillan pohjoisrannalla oli turisteja kuhiseva näköalapaikka, jossa maisemia ihmettelimme.

 


Auton tuulilasin läpi näpätty kuva sillasta.

 


Näköalapaikan muurissa oli merkitty kohteita, jotka näkyvät lahdessa tai sen toisella puolella. Yksi kylteistä osoitti kohti Alcatrazin vankilasaarta, joka kauempana pienenä saarena näkyykin.

 


2,7 kilometriä pitkä silta pohjoisrannalta päin katsottuna. On se suunnilleen yhtä hieno kuin Kärkistensalmen silta.


 


Nämä merileijonat eivät olleet sillan luona, vaan kaupungin turistirysässä, laiturilla numero 39.

Hieno päivä, vaikka olisi pitänyt uskoa turistioppaan vinkkiä siitä, että San Franciscoon pitää aina ottaa sateenvarjo mukaan. Seuraavana ohjelmassa on hankkia tarvittavia goretex-asuja ja jalkineita koko perheelle.

Posted by Picasa

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sateisesta Turusta pieni tervehdys. Todettiin eilen miähen kanssa, kun ajeltiin Orikedon ja Metsämäen suunnalla, että eräs perhe vois kyllä aika mieluusti asua jossain Liedon aseman huitteilla eikä siellä Piiplaaksossa.

Hyvä, että sielläkin välillä sataa. Täällä odotellaan taas lämpöä, viikon verran on ollut semmoista 8-13 astetta... Tosin nyt on ehkä ihanin aika vuodesta, vaahterat kukkii ja kaikki tuoksuu ja on raikasta. Kukaan tai mikään ei ole vielä pilannut tulevaa kesää.

Väikis

S kirjoitti...

Nämä on näitä elämän vaiheitä, joskus Mäkkylässä, joskus Piiplaaksossa. Molempi parempi, tosin Mäkkylässä olisi se hyvä puoli, että kaverit olisivat lähempänä ja voisi mennä yhdessä vaikka suppilovahveroon (mikäli mahtuisi, öhö...)

Tuosta kevään kokemuksesta on pitänyt kirjoittaa täällä enemmänkin. Täällä tuo pohjoinen kevään puhkeamisen huuma jää täysin elämättä ja sitä kyllä kaipaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toukokuinen Turku on iiihana! Nyt tekisi mieli lähteä pohjoisempaan Suomeen kokemaan seuraavan parin viikon aikana tämä vaaleanvihertävä herääminen uudestaan :)

Täysin postauksen aiheeseen liittymätön huomio Turun puoliautioituneesta Forum-kauppakorttelista: Sinne oli ilmestynyt XL Victoria -kenkäkauppa, jossa ovikyltin mukaan myynnissä naisten kenkiä koossa 40-48. Itse en yllä noihin kokoihin, mutta muistelen blogiemännän noita joskus kaivanneen. Että kelpaa nykyään tulla Turussa käymään :) Tai kukaties teillä siellä isossa maailmassa onkin saatavana isoja kenkiä.

Katz NYC kirjoitti...

Olen haaveillut vuosia San Franciscoon muutosta vaikka en ole koskaan siella edes kaynyt. Joskus on vaan sellainen tunne etta kuuluu jonnekin ja minusta tuntuu etta San Franciscosta loydan onneni. Mutta odotetaan etta vuosi 2012 ensin paattyy ja sitten voi alkaa suunnittelemaan vakavissaan.

Hauskaa viikonloppua ja terveisia Nykista!

S kirjoitti...

Anonyymi, kiitos vinkistä - tuosta kokoskaalasta varmaan löytyisi minunkin kanootteihini jalkineita. Täytyypä pitää mielessä, kun siellä päin käy. Tosin eiköhän täällä valikoimaa tälläkin saralla ole.

Katz, kiitos kommentista, sinua en muistakaan täällä aiemmin nähneeni! Minä olen ollut SF:ssa vasta kahdesti ja niilläkin kerroilla vasta vain parissa turistikohteessa, joten en osaa sanoa kaupungin minulle herättämästä tunnelmasta oikein mitään. Persoonallinen se on, ehdottomasti, ja taloarkkitehtuuri on aivan mieletöntä katseltavaa. Lisäksi hurjat korkeuserot kaupungin sisällä tekevät paikasta tosi ainutlaatuisen. Toivottavasti tässä järjestyy reilusti enemmän mahdollisuuksia tutustua kaupunkiin paremmin - ja sinulla tietysti kanssa!

Related Posts with Thumbnails