keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Meduusan isku

Sillä aikaa kun meillä kyläilevät kaverimme tutustuivat Alcatrazin vankilasaareen, minä ihmettelin J:n ja K:n kanssa San Francisco Aquariumia.

Aiemmin kesällä kävimme Monterey Aquariumissa, joka oli erittäin vaikuttava. SF:n akvaario ei suinkaan ollut huono, mutta aivan Montereyn kaltainen komea kokonaisuus se ei ollut.

Lasten kanssa akvaariossa vierähti puolisentoista tuntia, mikä oli meille aivan riittävästi. Akvaariossa oli kaksi vedenalaista tunnelia, jossa oli jännää ihmetellä ympärillä uiskentelevia mereneläviä.

Kuten Montereyssäkin, myös täällä minusta hienoimpia taisivat olla meduusat. Niiden liike vedessä on varsin hypnoottista.

Näyttää siltä, että pahin turistikausi alkaa SF:ssa olla ohi. Tiistaina puoliltapäivin akvaariossa oli jopa väljää. Kuvassa J tepastelee liikkuvalla "kävelyhihnalla", joka tosin ei ollut nyt päällä.

Tässäkin akvaariossa kalat pyörivät ympyrää.

Saku ja kaverit.

****

Lapsilla oli kivaa, kun akvaariossa pääsi erään altaan reunalla veden läpi koskettamaan rauskuja ja meritähtiä. Olin aina kuvitellut, että meritähdet ovat jotenkin limaisen pehmeitä, mutta nehän olivatkin melkein kivikovia.

Akvaarioreissun jälkeen vietin lasten kanssa kunnon turistielämää Laituri 39:llä. Selvisimme myös ajelemaan laiturin kauniiseen vanhanaikaiseen karuselliin.

Lopuksi katselimme laiturilta Alcatrazin suuntaan. J katseli saarta ja alkoi laulaa "Vaarilla on saari, se oma saari on". Oletan, että laulussa ei puhuttu ihan tästä saaresta...
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails