Saimme viettää mukavan, rauhallisen kiitospäivän hyvässä seurassa. Ylensyöntiä ei voinut välttää.
Alimmassa kuvassa näkyvät vain alku- ja jälkiruuaksi tarkoitetut pikkusyötävät ja leivonnaiset. T ja minä hihkuimme innosta, kun saimme taikinakuoreen leivottua omenapiirasta (kuvassa klo 11:n kohdalla), joka näytti ihan sellaiselta, mitä Mummo Ankka sarjakuvissa laittaa ikkunalaudalle jäähtymään. Piiraspohjassa käytetty rasva oli voita, mutta piiraan tekijä kertoi, että jos tahtoisi todella New England -henkisen piirakan, rasvan pitäisi olla laardia.
Samainen piirakantekijä oli tuonut mukanaan myös suomalaisen kaura-omenapaistoksen kaltaista jälkiruokaa (omenapiiraan oikealla puolella), jossa oli omenoiden sijaan makeita päärynöitä. Aivan jä-ri-syt-tä-vän hyvää kermavaahdon kera.
Kuvasato pääruuista ja illasta muutenkin jäi vähäiseksi, sillä keskityimme syömiseen ja seurusteluun. Oivallinen iltama.
Dear family L, if you happen to read this - many thanks for the great night! Our first Thanksgiving was surely a memorable one.
4 kommenttia:
Saitko perinteisen kurpitsapiirakan ohjeen jaettavaksi meille kaikille, joille raa'an piparitaikinan syöminen on piparitalkoiden paras puoli? Tuliko piiraastakin maha kipeäksi? Kyselee T Jäkestä
Martha Stewart tietää reseptin:
http://www.marthastewart.com/259353/pumpkin-pie
tosin haastetta tuo mitat, lämpötilat ja tuotteet. Mitä on evaporated milk? onko se sama kuin Condensed milk?
Samat mausteet näköjään tulee kuin piparitaikinaan, joten eipä ihme S että maistuu samalta. :)
Kurpitsa taipuu moneksi, mausteilla saa ihmeitä aikaan.
S, mitä on alakuvassa noin kello seitsemässä olevalla vadilla - siis ihan vasemmassa alareunassa?
Siinä on lajitelma kaikenlaisia kuivattuja hedelmiä, periaatteessa siis suomalaiselle kaikkein tutuinta settiä.
Kuivattujen hedelmien (ja tietysti myös tuoreiden!) suhteen Kalifornia on kyllä ihan super. Kaikkea saa.
Lähetä kommentti