tiistai 15. heinäkuuta 2008

Voittajafiilis!

Päiväkävely suuntautui jälleen Kantokorven oppaan vinkkien perusteella Pärnu maanteelle, josta löytyi jonkinlaisen taidesäätiön myymälä Ars. Pienessä myymälässä oli kaupan virolaisten taitelijoiden maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, astioita ja koruja. Mukava paikka, josta varmasti tulee lahja jos toinenkin hankittua. Hyvännäköinen, asiallisesti kehystetty grafiikanlehti maksoi 1 100 kroonia eli aika tarkkaan 70 euroa. Tällä kertaa ostin kuitenkin vain onnittelukortin.

Hyvän kokemuksen kruunasi iloinen myyjä, jonka kanssa kävin oikeastaan ensimmäisen kunnollisen vironkielisen keskusteluni täällä olomme aikana ja pysyin suunnilleen kärryillä. On huippua huomata, kun suusta tulee sanoja ja ilmaisuja, joista tietää, että ei ole niitä koskaan aiemmin sanonut, mutta jostain ne kuitenkin ovat päähän tarttuneet.

Myyjärouva kertoi muun muassa, että heidän liikkeensä oli aiemmin ollut keskustassa, mutta vuokrat nousivat sellaisiksi, että täytyi muuttaa toisaalle. Se ei ollut suuri vahinko, sillä keskustassa liikkeessä kävi kuulemma hirmuisesti varkaita ja huumehörhöt tulivat häröilemään. Keskustassa suurin osa asiakaskunnasta oli turisteja, mutta nykyisessä paikassa asiakkaat ovat virolaisia tai meitä, jotka ovat varta vasten lähteneet paikkaa etsimään. Varkaudet ovat kuulemma loppuneet kokonaan.

J sai myyjärouvalta kehotuksen "kasva, J, Eesti poissiks ja tule meile ostma sormus pruudile". Eli J saisi kasvaa virolaiseksi pojaksi ja tulla ostamaan morsiamelleen liikkeestä sormuksen. Virolaisuudesta en tiedä, mutta sen kuin vain menee sormuskaupoille :)

Pieni suolapala tuli nautittua (tämäkin em. oppaan vinkistä) taidemyymälän vastapuolella olleessa Pärnu Caféssa, joka oli niin tylsän muka-trendikäs ja hengetön, että ei maksa vaivaa mennä toistamiseen. Hyvät tarjoilut kyllä. Lähtiessä hermostuin autoon, joka oli pysäköity kahvilan luiskan eteen niin, että vaunuilla ei luiskasta päässyt.

J nukkuu vaunuissa, siirrynpä minäkin horisontaaliasentoon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Virosta saa todellakin hyviä sormuksia. Kultapitoisuudesta en tiedä, kun leimoja ei pahemmin ole, mutta kyllä avioon noillakin pääsi. Eivätkä sormukset ole vielä haalistuneet eivätkä tummuneet. Ostimme sormukset Tallinnan satamasta, kun olimme palaamassa Saarenmaalta. P & T

Related Posts with Thumbnails