perjantai 22. elokuuta 2008

Urheilun ykköset

Tässä kisoja katsellessa tulee mietittyä, miltä erilaiset urheilumuodot näyttävät, kuulostavat ja vaikuttavat. Tässä puhtaasti omiin mieltymyksiin perustuva lista kaikenlaisista asioista. Olisiko blogin arvoisilla lukijoilla omia ehdotuksiaan ja lisäyksiään?

Kaunein liike urheilussa: Korkeushyppääjän floppaus. Sulava muljahdus riman yli on tavattoman hieno. Floppauksen kanssa kilpailee taidokas pika-aitajuoksijan tekniikka. Tähän olisi kyllä lisätä paljon muutakin.

Uskomattomimpia refleksejä vaativa laji: Pöytätennis. Ei voi käsittää, miten huiput voivat olla niin nopeita.

Kaikkein työläimmältä näyttävä laji: Kanadalaiskajakkimelonta. Katsojalle tulee veren maku suuhun jo parin melan vedon jälkeen.

Kaikkein pelottavin laji: Uimahyppy. Joka kerta pelkään, että hyppääjä lyö päänsä lautaan.

Tylsin katsottava televisiosta: Purjehdus ja kouluratsastus. Purjehdus luultavasti siksi, että en ymmärrä siitä kertakaikkisen mitään. Kouluratsastus siksi, että vaikka hevoset ja liikkeet ovat upeita, laji vain on unettavan tylsää katsottavaa.

Hermoja raastavin katsojalle: Kaikki ammuntalajit. On lähes mahdotonta katsoa, kun tietää, että seuraava laaki voi mennä kympin sijasta neloseen tai olla osumatta kiekkoon.

Raain laji: 50 km:n kävely. Ei sen pitäisi olla ihmisen hommaa.

Kaunein urheilijan vartalo: Seiväshyppääjillä, sekä miehillä että naisilla. Täydellinen yhdistelmä sulavuutta ja lihaksikkuutta.

Hienoin laji: Kuten kaikki polttareissani olleet tietävät, kaikkein hienoin laji on paini. Mies miestä vastaan ilman mitään härpäkkeitä. Vaikka kannatankin sitä, että naiset tulevat mukaan aiemmin vain miesten harrastamiin lajeihin, niin en voi mitään sille, että naisten paini näyttää koomiselta.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi vanhentavin laji? Lienee naisten voimistelu jossa kolmetoistavuotiaskin kypsyy vuodessa kuusitoistavuotiaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tämmöisen keski-ikäisen äijän näkökulmasta naisten beach volley on se ykköslaji. Sopii vaikka katsoa lajin virallisilta kotisivuilta
www.fivb.org/en/Infomedia/PressReleaseDB.asp?No=18068&Language=0
tuumii P

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan paria poikkeusta lukuunottamatta S:n listan.

Hermoja raastavin laji minulle on pika-aidat. Oma pulssi pätkii korkealla, vartalo nykii ja hiki pukkaa otsaan sitä seuratessa.

Hienoin laji on 10-ottelu. Ehdottomasti.

Lisäksi: hölmöin laji on nyrkkeily. En ole varma, ovatko nyrkkeilijät hölmöjä jo ennen kuin aloittavat lajinsa harrastamisen mutta aika pian näyttävät sitä olevan.

Ohhoh-laji (en oikein tiedä, mihin kategoriaan tämä menisi kun sisältää vähän kaikkea) on taitouinti ja siitä vielä se ryhmäkilpailu. Ohhoh!

S kirjoitti...

Anonyymi: Kipeän totta. Melkoisia ihmeidentekijöitä nuo voimistelijat.

P: Samansuuntaisia näkemyksiä olen kuullut myös muilta miehiltä :) Kyllä täytyy ihmetellä, kuinka vähissä vaatteissa lajia voi harrastaa.

Anonyymi: Joo, taitouinti on kyllä ällistyttävää.

Nyrkkeily kyllä aikaansaa aika karuja asioita, mutta en silti laittaisi hölmöimmäksi. Mikä sitten olisi hölmömpää? No, öö, en tiedä...

Mutta miksi ihmeessä joku BMX-pyöräily on päätynyt olympialajiksi ja vaikkapa suunnistus ei sitä ole?

Anonyymi kirjoitti...

Oliskiko BMX-pyöräily jonkinlainen kesäinen vastine talviolympialaisten lumilautakrossille. Ja olisivatkohan nämä molemmat lajit tuotu ohjelmaan, jotta perinteisten räkä poskella -lajien ohella löytyisi nuorille trendikkäämpiakin vaihtoehtoja. Mysteerisiä ovat olympialajien valitsijoiden ajatukset.

Nimim. 'Saappaanheittoa odotellessa'

T kirjoitti...

Sanotaan mitä sanotaan, mutta nykyaikainen viisiottelu on ehkä hienoimpia lajeja ikinä.

Mitä tulee lajien valintaperusteisiin (ja ihan kaikkeen muuhunkin de Coubertinin au-jälkeläisten touhuissa), just follow the money...

Anonyymi kirjoitti...

Myös täällä Ilpoisissa hämmästeltiin taitouintia. En vieläkään ymmärrä siitä paljon mitään, mutta akrobatia yhdistettynä hengen pidättämiseen - sen täytyy olla vaikeaa! Ja koska urheilijat hädin tuskin pystyivät kävelemään suorituksen jälkeen niin taitaa se olla melko raskasta...

L

S kirjoitti...

Anonyymi: Minä olen niin vanhanaikainen, että näkisin kyllä mieluummin urheilijat räkä poskella kuin kikkailemassa näitä trendikkäämpiä lajeja. Mutta onneksi multa ei kysytä...

T:n kanssa olen samaa mieltä siitä, että jos nykyaikainen viisiottelu poistetaan kisoista, niin teen pienen henkilökohtaisen protestin. Töllötin kisoja telkkarista aivan hirveästi, mutta sen kummemmin YLEltä, Eurosportilta kuin ETV:ltäkään en onnistunut ko. lajia näkemään. Häpeä!

L: Luultavasti taitouinti on raskaimpia lajeja mitä on. Mulle tuli välillä ihan paniikki, kun tuntui, että urheilijat vain ovat ja ovat ja ovat veden alla ja jalat sen kuin vispaavat pinnan päällä. He taitavat noudattaa vanhaa kunnon kuorolaulajan ohjetta, että hengittää voi huomennakin :)

Related Posts with Thumbnails