maanantai 16. helmikuuta 2009

Lama-Lamborghini

Virossa ei todellakaan voi olla kuulematta ja näkemättä talouskriisiin liittyviä uutisia, niin paljon siitä puhutaan. Ihmisiä jää työttömäksi, sosiaalitoimistojen luukuilla alkaa olla ruuhkaa, ravintoloita suljetaan ja kaupankäynti vähenee.

Postimees-lehden viikonlopun Arter-liitteessä pohdittiin, näkyykö lama luksustuotteiden myynnissä. Jutun perusteella ei näytä kovin paljon näkyvän. Todella rikkailla on edelleen todella paljon rahaa. Tämän vuoden puolella Virossa on mm. myyty jo kaksi Lamborghinia ja neljä Bentleytä.

Tallinnan Armanin vaateliikkeessäkin ovi käy suunnilleen entiseen tahtiin. Armani-liikkeen esimies sanoo, että heidän kauppansa kulta-asiakas on venäläinen turisti, joka ostaa kuten ennenkin. Näiden asiakkaiden mukaan Tallinnassa luksustuotteiden normaalihinnat ovat samat kuin Venäjällä alennushinnat.

Yhden pienen lama-yksityiskohdan voi itsekin huomata Tallinnan liikenteessä. Limusiinien vuokraaminen on pudonnut lehtijutun mukaan puoleen. Vielä jokin aika sitten limusiineja tuli vastaan vähän väliä. Täällä on todellakin ollut ehdoton juttu se, että hääautoksi vuokrataan limusiini. Laman myötä "pulma-autoksi" kelpaa ihan tavallinen nelipyöräinen. Hyvä niin, sanon minä. (jostakin Suomen uutisista tosin luin, että Suomessa abit, vai olivatko ne wanhat, vuokraavat juhlapäiväajeluilleen limusiineja. Häh!? Ei minun aikaani, sano...)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun setä oli lukioikäinen, ei vanhojen päivää edes kunnolla vietetty saatika, että olisi tanssahdeltu. Niin ne ajat muuttuvat. Menneitä muisteli P.

S kirjoitti...

Todellakin muuttuvat. Toivottavasti vain osaisivat hyvässä hengessä nykylukiolaiset juhlia, ettei toisia harmita, kun toiset ajavat limulla ja toiset isoveljen Datsunilla.

Related Posts with Thumbnails