torstai 2. heinäkuuta 2009

Torireissulla

Pari päivää sitten polkaisimme J:n kanssa fillarilla Tallinnan Nõmmen kaupunginosan torille, joka oli aiemmin melkoisessa rappioalennustilassa mutta joka avattiin toukokuussa täysin kunnostettuna.

Torille kannattaa turistinkin suunnata, vaikka matkaa keskustasta jonkin verran on. Mistään jättitorista ei ole kyse, mutta pieni, herttainen ja nyt niin kovin siisti turg oli ihan mahdottoman viihtyisä. Torilla on perinteisiä ulkokojuja sekä runsaasti pieniä sieviä puumökkejä, joissa tuotteitaan myyvät mm. liha-, kala-, leipä- ja maitokauppiaat. Torin keskellä on suihkulähde ja sen äärellä kahvio, joten torilla voi vaivattomasti viettää aikaansa ihan vain oleillen.

Torin laidalla kohoaa vanha upea puinen torirakennus, jota vielä kunnostetaan ja johon osa torin toiminnoista syksymmällä siirtyy. Täysin ränsistyneenäkin rakennus on hieno, joten kunnostettuna se lienee varsin komea.

Virolaisten mansikoiden hinta näytti muuten olevan 50 kruunua (hieman yli 3 euroa) kilo. Ja kun nyt aina sanotaan, että suomalaiset mansikat ovat keskiyön auringossa kasvaneina niin tavattoman hyviä, niin ei ole valittamista näissä virolaisissakaan. Samat valoisat yöt niitä mansikoita täälläkin hellivät.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne per - - leesti! Voi, Tarton tori oli ihana paikka (ja on vähän vieläkin), sieltä sai niin hyviä vihanneksia ja vaikka mitä, villaa ja lankoja, astioita, mitä vaan...

Arvaapa muuten, mikä on tämän päivän vahvistussananani? hopsupes! aikas kiva!

Milloin olette tulossa näille seutuville? Olis niin kiva nähdä! Me ei millään keritä Tallinnaan varmaan ennen "Köpilön" syntymää, remontti ja neljät häät painaa siihen tahtiin päälle.

Väikis

S kirjoitti...

Toivon pääseväni elokuun alussa Tarton torille. Tai siis tiedän pääseväni Tarttoon, joten eiköhän se torikäyntikin järjesty.

Neljissä häissä riittää juhlimista! Meille ei osunut tälle kesälle yksiäkään.

Related Posts with Thumbnails