lauantai 9. tammikuuta 2010

Aina auki

Virossa eläessä tottuu siihen, että kaupat ja ravintolat tuntuvat olevan aina auki. Kaikenlaisia palveluja on tarjolla riippumatta kellonajasta tai siitä, onko kalenterin päivämäärä merkitty mustalla vai punaisella .

Tänään aamulla totesin, että voisin vielä koettaa lähteä kampaajalle. Soitin ja sain ajan täksi illaksi klo 18:ksi. T kysyi hämmästellen, onko se mahdollista. On se, sillä kampaamoni käyntikortti kertoo, että he ovat auki joka viikonpäivä klo 9 - 21.

Kyseinen kampaamo ei tosiaankaan ole mikään ihmeellinen poikkeus. Virossa ainakin kaupanteon maailmassa arjen ja pyhän ero on kovasti pienempi kuin Suomessa. Kyllä suomalainen lauantai-illan ja sunnuntaipäivän rauha saunomisineen, Valioliigan peleineen, Napakymppeineen ja Kahden keikkoineen on itselläni sen verran selkärangassa, että tuntui vähän ihmeelliseltä asioida Kaubamajassa lauantaina klo 19. Siellä oli ihan tavallinen arkinen ostosmeininki.

Onko tällainen 7/24-elämä sitten oikein, en tiedä. Minulla tämä virolaispiirre jo kerran Suomessa käydessä aiheutti sen, että menin lauantai-iltana Prismaan ajattelematta, että se voisi mennä kiinni. Hämmästyin aidosti, kun rauhassa ostoksia kerätessä tuli kuulutus, että kauppa suljetaan viiden minuutin päästä.

Hmpf, huomenna sunnuntaina saan mennä ihmettelemään kaupunkielämää uudestaan, sillä kun klo 18 saavuin kampaamoon, minulle kerrottiin, että aikani oli jo klo 16. Pöh. Joko varauksen vastaanottanut tai minä olin sekoillut. Nyt sitten vaihteeksi toivon, että en jakautuisi ennen huomisiltaa, jotta saisin lettini kuntoon. Kukas sitä nyt huonossa kampauksessa synnyttämään!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä, ehtii T sitten jynssäämään vielä kylppärin seinät, saunan lauteet ja kiukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä S:n kannattaisi hoitaa jynssäys, jos haluaa pikaisesti jakaantua?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tuo 'aina auki' oli parasta Virossa. Ihmettelen kuinka täällä (Suomessa) joku muistaa nuo mutkikkaat aukioloajat. Onneksi täälläkin jotenkin vapautettiin kauppojen itsensä päätettäviksi nuo aukiolot.
lappalainen

Related Posts with Thumbnails