torstai 1. heinäkuuta 2010

Ensimmäisiä kertoja

Tänään alkoi Virossa digi-tv-aika. Viime yönä kello viisi aamulla sammutettiin Tallinnan teletornista tuleva analoginen signaali (öh, en tiedä noista tekniikkatermeistä...) ja siirryttiin digitaalisen telkkarinkatseluun.

Lehdet tietävät kertoa, että digibokseja on myyty mahdottomasti, mutta vielä kuulemma on Virossa noin 20 000 taloutta, joilla digivehkeitä ei ole.

****

Tänään tajusin kaupungilla asioidessa ensimmäistä kertaa, että hintalappuihin olivat ilmestyneet eurohinnat. Mikäli muistan oikein, näin pitikin tapahtua heinäkuun alusta lukien.

****

Näkyy pääministeri Kiviniemikin jo käyneen ensimmäisellä vierailulla kollegansa Ansipin luona.

****

J teki eilen elämänsä ensimmäisen puskapissan tuonne omalle takapihallemme.

****

Minä leivoin pannukakun ensimmäistä kertaa pelkästä spelttijauhosta. Olihan ruokaisaa!

3 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Meillä ei enää televisiota katsota. Ei olla ostettu digiä eikä boksia eikä mitään muutakaan.

Vielä ei ole vieroitusoireita. Toivottavasti ei myöskään asiakkailla.

Anonyymi kirjoitti...

Eurohinnat siis siellä ja täällä. Hyvä. Enää ei tarvitse päässälaskuna räknäillä hintoja euroiksi. Ei silti, eihän siellä ole käyty kuuteen vuoteen. Ehkä sitten joskus taas, arvelee P.

S kirjoitti...

Tiina, eivätköhän ne asiakkaat selviä. Tai no, varmaan sen palautteesta kuulee. Meillä telkkari näkyy, mutta muistelen katselleeni töllöä kotona viimeksi toukokuussa jonkun hetken, joten eipä se digitaalisuus kauheasti vaikuta suuntaan tai toiseen.

P, juu, ei ole minulla mitään asiaa vastaan, helpottaahan se suomalaisen eloa.

Tervetuloa kylään milloin vain, majoitusta tarjoamme ilomielin! Teillä tosin taitaa olla matkustamisessa rajoitusta? Mutta jos joskus onnistuu, niin otahan yhteys!

Related Posts with Thumbnails