sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Mikään ei ole tärkeämpää kuin tämä lause

Terveiset Tartosta, tai nyt jo oikeastaan kotisohvalta, jossa palauttelen jalkojani käveltyäni niillä lähes seitsemän tuntia ympäri helteistä Tarttoa.

Tuntuu, kuin olisin ollut viikon pois Tallinnasta. Eilisen ja tämän päivän aikana tuli jotenkin niin kaikessa rauhassa ("rauha" sisältäen kaksi vaippaikäistä) tarvottua Viron tärkeintä yliopistokaupunkia, että olo on kuin pidemmänkin loman jälkeen. Sää oli aivan huikea, joten kaupunki todella näytti parastaan.

Tykkään Tartosta kerta kerralla enemmän. Nytkin on sellainen olo, että kaupunkiin täytyy päästä takaisin, sillä en edelleenkään ole nähnyt paljon mitään.

Tartossa pisti silmään muutama asia. Ensinnäkin: missä kaikki olivat? Ollaan turistisesongin huipussa, ilma on kuin morsian ja lauantai-iltana Raatihuoneentorilla saa istua terassi-illallisella lähes itsekseen.

Toiseksi: Tartossa oli hauskoja graffiteja. Parhaan niistä laitan seuraavaan postaukseen, kun näköjään en osaa laittaa kerralla enempää kuin neljää kuvaa. Alla kuitenkin pari. Tämän postauksen otsikon teksti oli seinässä suunnilleen pääkirjastoa vastapäätä. Haikara lenteli Toomemäellä.

Kolmanneksi: voiko kesälomalla oleva vanhempi enää muuta vaatia, kun löytää terassin, jossa leikkipaikka lapsille. Kiitin Raatihuoneentorilla sijaitsevan Chocolaterie de Pierren tarjoilijaa tästä oivalluksesta vuolaasti.

Kuvissa myös yksi ovi. Tiedän ainakin pari blogini lukijaa, jotka varmasti tunnistavat, mihin kyseinen ovi vie.

Menkää ihmiset Tarttoon, siellä on hienoa!


 

 

 

 
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails